Tällä kertaa kirjoittelen Kokkelsbyystä eli Kokkolasta, jonne tultiin eilen avokin ja karvaisten lasten kanssa. Lähtöä edeltävänä iltana aloitin Austerman stepistä sukat miehenpuolikkaalle, sillä kun on perjantaina synttärit. Hän itse valitsi langat joskus viime vuoden loppupuolella ja jos nuo nyt saisi aikaiseksi. Raitalangassa vaihtelee kolme harmaan sävyä, kivan näköistä tulee! Aika hemmetin ohutta kyllä tuo lanka, ei voi muuta sanoa... Ensimmäinen varsi on vasta loppusuoralla, tosin en ole juuri tehnytkään muuta kuin automatkalla ja eilen illalla.

Kokkolan Suomalaisesta kirjakaupasta löysin kirjan Kaikki kirjonnasta ruotsin kielisen version eli Bonniers stora bok om broderi - En guide till den långsamma lyckan, ja hintakin oli 20e. Heti piti katsoa, paljonko suomenkielisestä pitäisi pulittaa, ja huh huh: hintalappu sanoi 64e. Siis oikeasti: täysin sama kirja eri kielisenä,  hintaero 44e, prosentteina 220%. Kysyttiin kassalta, onko laput oikeassa ja kyllähän ne oli. Mukaan lähti siis ruotsin kielinen kirjontakirja :)

1752005.jpg

Muuta lomatekemistä on mukana ohuen virkkauslangan muodossa. Siitä on tarkoitus virkata väli- tai reunapitsi kaverille häälahjaksi tuleviin tyynyliinoihin. Yhtä mallia virkkauskirjasta 50-luvulta jo kokeilin, se oli välipitsi. Pitää vielä miettiä, teenkö sen vai jotain muuta. Olin järkyttynyt, kun ohjeita ei ollut, vain kuvat pitsinauhoista. Kai niistä pitää kuvan perusteella hoksia, miten on tehty. Ja tuskin on mitään tavatonta tämä, eipä ollut vain tullut vastaan.

Sitten takaisin pihalle aurinkoon, kun se kerrankin paistaa!