Laitanpa tähän kuvia vanhoista ompelutöistä. Vaatteet ovat ikävä kyllä tällä hetkellä pieniä minulle, mutta jospa ne joskus taas sopisivat...

Sain kesällä 2005 äidiltä ja isältä ompelukoneen, vähän niin kuin valmistujaislahjaksi varmaan. Ensimmäinen sillä rykäisemäni työ oli kotelomekko Marimekon Pippuri-kuosista serkkutytön rippijuhliin. Kaava oli jostain Moda-lehdestä.

1713571.jpg

En oikeastaan tee ommellen mitään muuta kuin vähän fiinimpiä vaatteita (käyttövaatteita saa niin halvalla, ettei maksa vaivaa alkaa näperrellä). Tämän hame-paita-yhdistelmä valmistui silloisen työpaikkani (eli erään yläasteen) kevätjuhliin ja kangas on Marimekon, kuosin nimi painunut jo unholaan. Paidan ohje on taas jostain Moda-lehdestä. Hame on tehty ilman kaavaa ja sen kyllä huomaa tällä kertaa. Eli ajattelin, etteivät röyhelökaitaleet voi olla liian pitkiä, mutta kyllä ne voivat! Eli piti sitten valmista hametta koittaa reunoista kursia kasaan. Varsinkin paita oli mielestäni kuitenkin onnistunut ja harmittaa, ettei se mene päälle! Hameesta vielä, että siinä oli semmoinen "kiva" Marilyn-efekti, eli tuulella nousi kivast helmat korviin.

1713566.jpg

Sitten seuraava tekele, eli hame ja niskalenkkitoppi, jotka on ompelin OTY:n vuosijuhliin syksyllä 2006. Avecina siellä oli muuten nykyinen avomies, silloinen kaveri :) Puku onnistui aika kivasti, vaikkakin topista meinasi vahingossa tulla liian pieni. Onneksi huomasin tämän ennen kuin vetoketju oli ommeltu kiinni, eli leikkasin taakse uudet vähän leveämmät palat. Ohje oli taas Moda-lehdestä. Pitää niitä numeroita tonkia ylös joskus. Kangas oli taas Marimekon, nimeä en tällekään muista. Sekä toppi että hame on muuten samasta kankaasta, tosin topissa kangas on nurin. Olisi muuten tullut hivenen levoton yhdistelmä... Jämäpalasta tuli huivi, joka on liian lyhyt, mutta rintaneulalla pysyy kivasti paikallaan.

1713560.jpg

Toukokuussa 2007 tein kummitytölleni Riitulle (01/07) kesämekon, josta veljensä Arttu totesi: "Taas vihreää?!!!" Kaava oli jostain SK:sta.

1713574.jpg

Syksyllä 2007 yritin tehdä itselleni jakkua ja hametta kavereiden häihin ja niistä tuli niin kamalan väärän malliset mulle, etten sittemmin ole ommellut :) Tarkoitus olisi seuraavaksi tehdä yksistä verhoista käsityöpussi ja puikoille ynnä koukuille semmoinen säilytys juttu. Niin, ja tekstiilityöopintoihin tekemäni toppi-hame-yhdistelmäkin on melkein valmis. En ole oikein viimeistelijätyyppiä :)