Nytpä laitan kuvia virkatuista kukista ennen asuun kiinnitystä:

1723708.jpg

1723710.jpg

Kukkia piti kyllä olla kuusi, kolme hameeseen, kaksi toppiin ja yksi näytekansioon, mutta nyt matikan opelle on kai sattunut laskuvirhe tai sitten kissi on vienyt veronsa. Komea kuosi muuten silityslaudassa, eikö :) Ensimmäinen kukka on vasemmalla alareunassa ja siinä terälehtien ketjusilmukkamäärä vaihtelee liikaa. Muut ovat kivempia. Ja tarkoitus oli tosiaan laittaa kaksi toppiin ja kolme hameeseen, mutta saattaa olla, että noita joutuu tekemään vielä lisää, pitää katsoa, miltä ne käytännössä näyttävät. Varret tulisivat kirjontapistoilla, en tiedä vielä miten. Ihan kivoja näistä tuli, nopeasti syntyivät! Ketjusilmukoita, kiinteitä silmukoita ja muutama hassu piilosilmukka.

Sitten asu, johon nämä päätynevät:

1723709.jpg

Kangas on Nanson Taikametsää, aivan ihana kuosi ja väri! Niin minun näköinen kuin olla ja voi! Mullahan on tästä samaisesta kuosista lappapuuronpunainen kietaisumekko ja juuri saman värisestä, mutta ohuemmasta triikosta tehty paita, joka pian toivottavasti taas menee päälle :) Kangas oli huudettu huuto.net:stä ja sitä oli vain 1,5m eli se vähän rajoitti. Alunperin olisin halunnut siitä lyhythihaisen kietaisumekon, mutta siihen kangasta oli liian vähän. Sittenpä syntyi tämä asukokonaisuus. Kaavat on Joka tyypin kaavakirjasta, joka on aika huippu kirja! Hameen kaava on otettu käyttöön ihan sellaisenaan ja siitä tuli lähes täydellinen. Tosin nauhakujan sijaan tein kuminauhan vyötärölle. Topin kuosittelin osittain kirjan ohjeiden, osittain oman pään mukaan. Siitäkin tuli ihan kelpo, tosin nyt jos tekisin uudestaan, tekisin ohuemmasta kankaasta muotokaitaleen kaulukselle ja hihansuille. Nyt tuo topin yläosa on nimittäin todella paksu! Ja senpä takia pitäisi jaksaa purkaa olkasaumat (joista tuli siis JÄRKYTTÄVÄN paksut) ja miettiä vähän uusiksi asioita.

Kukat tulee tästä kuvasta katsottuna vasemmalle puolelle sekä hameeseen että toppiin. Jotenkin halusin personoida tuota asukokonaisuutta, varsinkin kun sen toteuttaminen oli aika helppo (tämä on siis koulutyö tämäkin). Vaihtoehtoja koristeluun oli monia: ensin meinasin virkata pieniä pitsiliinoja, jotka muistuttaisivat kukkia. Tämä toteuttamani vaihtoehto on ehkä kuitenkin himpun verran modernimpi. Ja tuo ostamani helmilanka oli jotenkin turhan paksua pitsiliinan virkkaukseen, kokeilin yhden kukan verran. Sitten ajattelin että voisin virkata pitkän ketjusilmukkapätkän ja kirjoittaa sillä hameen helmaan jotakin, vaikkapa sen "Taikametsä" kaunolla. Kolmas vaihtoehto oli konekirjonnalla jotenkin korostaa kuosin omaa kuviointia. Langan väriksi aluksi toivoin petrolinsinistä, mutta sehän olisi hukkunut tuohon tummaan kankaaseen. Somikin myyjän kanssa pohdittiin, että vaaleanvihreät kukat piristävät muuten tummaa kokonaisuutta. Ja minulla sattuu olemaan juuri tuon vaaleanvihreän sävyiset kengät :) Harmi, en siis joudukaan puvun takia kenkäostoksille...

Sitten vielä kuvaa kukasta ja kankaasta yhdessä. Puen puvun päälle ja pistän kuvia, kunhan saan kokonaisuuden valmiiksi.

1723713.jpg