Otsikkoon kiteytyy koko tämä päivä illan osalta, klo 16-20. Sen ajan tolskasin nimittäin tekstiilityöluokassa ja ähersin tyynyliinojen kanssa. Kun viimein sain työn valmiiksi siinä vartin yli kahdeksan ja tulin kotiin, niin enköhän hetki sitten hoksannut, että niin, ompelin sitten väärin kasaan tuon tyynyliinan... ARGH! Mutta en ala purkaa. Tyyny sinne menee sisälle ja pysyy, joten antaa olla. Tässä työn tekemisen epäonniset ja vähän onnekkaammat vaiheet:

+ Pitsin virkkaus onnistui kivasti
+ Tyynyliinat ovat valmiina jo tänään vaikka itse juhlat ovat vasta perjantaina
+ Konekirjonnasta tuli nätti

- Luulin ostaneeni eilen Löytöpalasta täysleveää lakanakangasta. No, en ostanut vaan jotain epämääräistä leveyttä. (syy: kiire ja ärsytys siitä, että myyjä puhui koko ajan vain puhelimessa)
- Ompeleminen lähti heti alusta pitäen metsään, kun saumureissa ei ollut valkoista lankaa. No eipä siinä mitään, päätin tehdä siinä samalla näytetilkun saumurin lankojen vaihtamisesta. Kaverin kanssa vierekkäisillä koneilla ährättiin ja nähtävästi jossain meni minulla pieleen, sillä mallitilkun ommel ei ollut sinnepäinkään oikein. Koska halusin päästä ompelemaan, vaihdoin langat toiseen koneeseen solmien ne vanhoihin lankoihin ja huh, se sentään onnistui.
- Tyynyliinan paloista tuli vähän erilevyisiä ja syytän siitä kankaan kieroutta vaikka oikeasti se johtuu siitä, että en tajunnut tarkistaa, oliko palan reuna revitty vai leikattu ja se oli leikattu, vinoon!
- Pitsin kiinnitys ompelukoneella: ensimmäisen yrityksen jäljiltä pitsi olikin yhtäkkiä melkein 3cm pitempi kuin tyynyliina vaikka alunperin olivat yhtä pitkiä. Toisella yrityksellä onnistuin paremmin, koska otin syöttäjän pois päältä. Tämä taas aiheutti sen, ettei ompeleista tullut ihan suoria... Saivat silti kelvata.
- Ärsyynnystä ja ongelmia siitä, että palat eivät olleet yhtä isot jatkui ja jatkui...
- Kun sain viimein toisenkin tyynyliinan kasaan ja aloin silittää sitä, huomasin että tyynyn sisällä pitävä läppä olikin oikealla puolella eikä pussin sisällä -> eipä muuta kuin purkamaan! (Ensimmäisenä tässä tuli mieleen, että kunhan kotiin pääsen, niin haen kaupasta suklaata. En hakenut \o/)

Summa summarum: kaikkiin ongelmakohtiin syynä oli kiire ja kärty.

Jee, ja viimein tuli valmista! Ja tosiaan nyt sitten huomasin jo alussa mainitun mokan, mutta sille en enää ala tehdä mitään. Ei saisi tehdä väsyneenä ja kiireessä mitään!

Sitten kuvia:

1800198.jpg

Kirjonta on oikeassa alanurkassa, eikä siitä oikein saanut onnistunutta lähikuvaa. Tekstinä on "Sanna <3 Jussi".

1800201.jpg

Tässä tyyny in action.

Koulutyönä päivällä syntyi muottiin huovutettu lakki, josta tulee varmasti aika kiva! En vaan osaa päättää, koristelenko sen kirjoen vai neulahuovutuksella. Riippuu nyt siitä, haluanko olla liikennevalo vai sitten sulautua seinään... Jään pohtimaan tätä.