Eilen illalla kotiuduimme tuossa yhdentoista aikoihin reissulta. Oli kyllä mahtava reissu, vaikkakin autossa istuminen meinasi olla vähän puuduttavaa. Tarttoon saavuimme maanantai-iltana kymmenen aikoihin. Siellä oli Paukku odottamassa meitä Tampere-majalla, jonne majoittauduimme. Voimme kyllä lämpimästi suositella kyseistä majoituspaikkaa, aivan mahtava oli! Erityisesti aamiaispuuro saa meidän taloudelta kehuja kodikkaan sisustuksen ja seinällä olleiden taulujen lisäksi :) Tiistaina kävelimme Tarttoa ristiin rastiin ja tein silloin ensimmäiset lankaostokset liikkeestä nimeltään Liann Lõngad. Ostosten hinnaksi tuli 21e ja sillä sain 9 50g:n kerää ja lisäksi vielä yhden 100g:n kerän ohuen ohutta merinolankaa. Siis kerän keskihinta oli 2,10e! Keskiviikkona tutustuimme Sangastin kartanoon ja Viljandin kaupunkiin. Nättiä oli, vaikkakin keli oli aika kylmä. Torstaiaamuna heräsimme varhain ja läksimme jo kahdeksan jälkeen ajamaan kohti Tallinnaa. Tallinnassa aikaa lankakauppoihin oli 30 minuuttia. Kohteen valitsin Marin Kässäpäiviksen matkakertomuksen perusteella. Olin luvannut parille Ounelaiselle tuoda Vironvillaa ja Marin blogista valitsin kohteen, jossa hänen mukaansa oli suurin valikoima eri väreistä. Liikkeen nimi oli Joller Käsitöökamber ja siellähän niitä vironvilloja olikin, löysin toivotut värit. Helsingissä olimme klo 16 maissa ja sieltä sitten ajelimme illan tänne Kokkolaan. Harmillisen aikaisin tulee pimeä, kun ei autossa nähnyt kutoa eikä lukea. Ja sitten olisi kuitenkin hereillä pitänyt pysyä, ettei kuskikin nukkuisi.

Tartto oli kyllä todella kaunis kaupunki ja hirveän eläväinen. Ei ikinä uskoisi, että siellä on reilusti vähemmän asukkaita kuin vaikkapa Oulussa. Saman ilmiön olen kyllä keski-Euroopassakin havainnut. Pitää kesällä lähteä uudemman kerran, silloinhan siellä vasta nättiä kuulemma onkin. Paukku kovasti on houkutellut, että lähtisin kesällä Viljandin kansanmusiikkijuhlille ja kenties ensi kesänä tuleekin lähdettyä.

2008390.jpg

Sitten ostoksiin!

2008206.jpg

Tartosta ostin 5 kerää punaista mohairlankaa (Baronesse) joululahjatarpeisiin, 4 kerää merinolankaa (Titan Wool) vauvanneuleeseen ja vyyhdin huivilankaa (juoksumetrejä 1400!), josta teen huivin itselleni. Varsinkin tuon huivilangan edullisuus hämmästytti. Tuo vyyhti maksoi 4,30e ja muitakin nättejä värejä olisi ollut tarjolla. Mohairlangan koostumus oli 50% mohairia ja loput polyakryyliä, muut olivat sataprosenttista merinovillaa.

Tallinnasta puolestaan ostin kaksi vyyhtiä vironvillaa muille. Itse mietin pitkään, ostaisinko itselleni sitä, mutta minulla on nyt varastoissa niin monta huivilankavyyhtiä, että jospa niistä koittaisi ensin saada jotain :) Ja se vironvilla vaan on niin hirveän karkeaa, että tokko pystyisin sitä pitämäänkään ilman mahdotonta kutinaa. Itselleni ostin sitten lähinnä herkullisten värien takia 2 kerää vihreää ja 2 kerää oranssia sataprosenttista villaa, Ylli käsitöölõngia, joka ilmeisesti oli Jollerin oma tuote. Ajattelin että kunhan kerään rohkeutta, niin teen noista jonkinlaiset haavistolaiset. Tässä vielä lähikuva näistä langoista:

2008209.jpg

Harmillisen vähän ehdin katsella käsityötuotteita, mutta itselleni lapaset tarttui mukaan niin ikään Jollerista. Hinta tuntui aika korkealle, mutta jotain tuliaistahan se piti itselle hommata :) Tekijä oli kuulemma yli kahdeksankymppinen mummu. Täyttä villaa nuo lapaset eivät kyllä ole, mutta kaksinkertaiset.

2008198.jpg

Matkalla eteni joululahjakäsityö, josta seuraavaksi tiiseri. "Ihan vähän" lätäköityy tuo lanka. Malli on oma, kun Ravelrystä etsimäni malli ei soveltunutkaan noin kirjavalle langalle. Pitsineuleraita sukan reunassa olisi mennyt täysin hukkaan. Nyt toivon hartaasti, että lankaa riittää, aika hilkulle nimittäin menee!

2008210.jpg