Kuten jo aiemmin täällä mainitsinkin, en kaikennäköisistä kiireistä johtuen ehtinyt tehdä niin paljon kuin mitä suunnitelmissani oli. Itse tehdyn lahjan sai tai saa tänä jouluna kolme "onnellista". Ja eiköhän välipäivinä valmistu lapas-pipo-setti avokin siskolle. Eiköhän sekin vielä mene joulun piikkiin :) Esittelen tässä nyt kaksi valmistuneista töistä, koskapa yksi ei ole vielä matkannut edes maailmalle.

Nämä sukat syntyivät Lankakaupasta syksyllä hankitusta Colinetten Jitterbugista, joka osoittautui aivan ihanaksi langaksi! Tiukkakierteistä ja ihanan pehmeää. Ohjeeksi katsoin Ravelrystä Pillar-sukat, jotka sitten aloitinkin. Vähän matkaa kudottuani huomasin, että sukan varteen tuleva pitsineuleraita hukkui kirjavaan lankaan, joten ei muuta kuin purkuun. Mallineule löytyikin sitten omasta päästä, tosin olin vastaavaa kuviosta tehnyt siinä vaalean vihreässä, vielä kesken olevassa neuleessa, joka täälläkin on vilahtanut. Siispä näistä tuli toiset sukat, joihin olen ohjeen onkinut päästäni. Tosin eipä tuo nyt hirveän omaperäistä ollut, ei voi väittää. Ajattelin näistä kuitenkin ohjeen kirjoittaa ylös. Edellisjoulun päästäneulottujen sukkienkin ohje on tarkistamatta, joten eiköhän se mene siinä samalla :) Ja sitten itse sukkiin!

2171532.jpg

2171533.jpg

2171535.jpg

Eilen (eli taas hyvissä ajoin, kröhöm) valmistui tulevalle anopille punainen hartiahuivi Novitan Talvi 2008-numeron ohjeella 33. Lankana oli Virosta hankittu punainen mohairsekoitelanka (jota jäi melkein kaksi kerää yli). Työtä jouduin purkamaan edestakaisin, koska pitsineuleessa tuli vähän väliä virheitä. No, loppu hyvin kaikki hyvin. Lopputulokseen olen varsin tyytyväinen. Näppärä tuo ohjeen sitomismalli, tai siis se, että huivia ei tarvitse sitoa vaan toinen pää pujotetaan toisessa päädyssä olevasta reiästä ja huivi pysyy hyvin paikoillaan.

Tässä työ on pingottumassa. Nuppineuloja oli vähänlaisesti, joten silitin työn vielä kostean liinan läpi.

2171456.jpg

Sitten huivi käytössä.

2171549.jpg

2171555.jpg

Tässä kuvassa osa pitsirei'istä näyttää muuten vähintäänkin epäilyttäviltä... Niin, heti kun lehteä selailin, tiesin, että anoppi olisi tällaisesta huivista innoissaan. Matkalla Viroon olimme anoppilassa ja hänkin Novitan lehteä siinä selaili. Tämän mallin nähdessään huudahti, että voi kun on ihana huivi. Mielessäni myhäilin, hihii! Oli kivaa tehdä huivia, kun tiesi, että se varmasti on myös mieleinen.

Lopuksi sitten ihan kuvaa R-collectionin ostoteeppareista, mutta somistus oli kesäisten tekstiilityön opintojen hedelmiä. Printtasin tuolloin muutaman kuvan paperille, joka silitetään edelleen kankaalle ja avot: meillä on tekstiilissä kuva! Nämä t-paidat lähtivät Parolan serkuille.

2171537.jpg

Ja vielä lähikuva kuvista:

2171538.jpg

Tämä Pikon kuva onnistui juuri niin kuin pitikin. Paperi lähti hyvin irti ja ongelmilta säästyttiin. Aikaakaan ei mennyt hirveitä. Tämä oli tietysti toinen kuva. Ensimmäiseksi silittelin tämän:

2171539.jpg

Jos oikein tarkasti katsoo, niin tuossa vasemmassa alakulmassa näkee, että kuvaa jouduttiin "vähän" paikkailemaan. Tuntui, että kuva ei tarttunut paitaan sitten millään. No ihan hyvä tuosta kuitenkin tuli. Kiva ja nopea tapa tehdä persoonallisia vaatteita. Molemmat serkkutytöt ovat oikein eläinrakkaita.