Minähän olen tunnetusti yksi maailman uteliaimmista ihmisistä ja joulun alla olo on tosi vaikea, kun on kaikkia yllätyksiä, joita ei saisi räpistellä, mutta räpistelen silti. Itsehän kuitenkin tajuan, että jäljet täytyy peitellä hyvin, joskus jopa teippi apuna. Kaikille meidän perheen jäsenille tämä ei ole vielä selvää, täytyy siis ensi jouluksi vähän kouluttaa, kissejä nimittäin! Tera sai viime viikolla ystävältään Tähti-koiralta pienen paketin, joka meni samantien pakettikoppaan odottelemaan joululomalle lähtö. Pikohan siinä oli heti kärppänä paikalla ja ensin ajattelimme, että lahjapaketin narutko ne noin kiinnostavat. Eilen lähtöä tehdessämme huomasin, että taas on molemmat kissa pakettilaatikolla. Ja mitä tekemässä! Teran paketista oli paperia revitty päällä ja siellä Piko oli silmät sirrillään nuolemassa paketissa olleita herkkuja... Ja samantien löytyi toinenkin tihutyö: kissoille ostettiin "joululahjaksi" puoleen hintaan ollut kissojen joulukalenteri. Koskapa luukuissa oltiin jo niin pahasti jäljessä, kissat päättivät ottaa oikeuden omiin käsiinsä ja pari luukkua oli nakerrettu auki. Itsenäistä väkeä meillä siis :)

2171440.jpg

Ja tässä herra kiinni itseteossa!

2171448.jpg

Muutto on nyt onnellisesti ohi. Optimistinen ajatus oli, että kait sitä nyt yhdessä päivässä siirtää tavarat vanhasta asunnosta uuteen, siivoaa vanhan kodin ja järkkäilee uuden kodin kuntoon. Missähän höyryissä olin näin suunnitellessani? Lähteissä jäi vielä n. 15 laatikkoa purkamatta, vaikka viivästytimme lomalle lähtöä yhdellä päivällä, jotta ehtisimme laittaa paikkoja kuntoon ja erään tärkeän vierailunkin takia. 30.12. palaamme Ouluun ja silloin pitää sitten laittaa säpinäksi, sillä vuoden vaihdetta vietämme muutaman kaverin kanssa meillä ja paikkojen soisi olevan kohtuullisessa kunnossa siinä vaiheessa. Sain nyt muuten langoille yhden Lundia-kaapin osan, mutta ei se oikein tunnu järkevältä säilytysratkaisulta. Pitänee jokin pahvilaatikko säästää niille langoille, jotka eivät ole ns. aktiivikäytössä, eli jämäkerille, virkkulangoille sun muille, joita silloin tällöin tarvitsee mutta harvemmin. Ei ole oikein järkevää säilyttää niitä yhtenä röykkiönä kaapissa. Järjestin kokonaiset kerät värin mukaan ja vihreä voitti ylivoimaisesti :) Yllättävänä kakkosena oli keltainen/oranssi.

Ennen lomalle lähtöä kävin Sallalta ostamassa 5 pussia väriainetta koolausta varten. Katsotaan josko huomenna saisin värjättyä lankaa. Äiti näytti reaktiiviväreillä värjäämiä lankojaan ja varsinkin yksi kerä oli aika herkullisen näköinen.

2171451.jpg

Tänään olin pitkästä aikaa kirkkokeikoilla. Pimeä puolenihan on se, että olen rahoittanut opintoni kanttorin töillä ja tulee niitä hommia tehtyä harvakseltaan vielä nykyäänkin. Kivaa oli, ihan mukava näin joulun alla heittää muutamia keikkoja. Nykyisellään ei jaksa muuten viikonloppusijaisuuksia tehdä, kun on kuitenkin päivätyö, niin aika helposti keksii myös muuta tekemistä viikonlopuiksi :) Huomenna ja keskiviikkona vielä muutamat joululaulut. Joulupäivän vietämmekin rattoisasti autossa välillä Kolari-Kokkola. Näppärästi ovat nämä paikkakunnat melkein samalla suunnalla...

Toivottavasti huomenna minulla on pistää tänne jokin ylisöpö joulukuva meidän perheen pienimmistä!