1. Asutaan tyytyväisenä rivitalokodissa, jossa on juuri tehty putkiremppaa ja pintaremonttia niin, että paikat on varsin kivannäköisenä.
2. Avokki tilaa etuovi.com:n uusia kohteita sähköpostiin. "Ihan vain sillä, että tiedän, missä hintataso nykyään menee."
3. Avokki alkaa puhua tonttihommista ja talonrakennuksesta (eli talopaketista). Allekirjoittanut tyrmää ajatuksen jo valmiiksi kuolleena ja kieltäytyy osallistumasta projektiin muutoin kuin valmiilla pihalla varustettuun valmiiseen taloon muuttamalla.
4. Avokki luopuu tonttihaaveista (huh!), mutta jatkaa omakotitalojen katselua etuovi.com:sta.
5. Menemme katsomaan yhtä Oulun eteläpäädyssä sijaitsevaa kotia, kun "sen pohjaratkaisu näyttää niin hyvälle". Ihastumme taloon ihan täysillä ja teemme seuraavana päivänä siitä tarjouksen. (syyskuussa 2008)
6. Oma kotimme menee myyntiin.
7. Paria päivää myöhemmin haaveilemamme omakotitalo meneekin toiselle ostajalle. Päätämme kuitenkin jatkaa oman myyntiä, jos tulee jotain muuta kivaa eteen.
8. Syyskuussa katsojia käy 2, eikä tarjousta kuulu. Yleinen taloussuhdanne horjahtelee siihen malliin, että pessimisteinä toteamme, ettei asuntomme mene sillä hinnalla kaupaksi, mitä siitä pyydämme. Mutta samapa tuo on jatkaa myyntiä, kun sopimuksen keskeytyksestä joutuisi jotain kuluja maksamaan.
9. Lokakuussa ei katsojia. Olemme jo melkein unohtaneet, asuntomme olevan myynnissä.
10. Marraskuussa yleisissä näytöissä käy taas pari katsojaa ja ensimmäinen yksityinen näyttökin järjestetään. Pikkuisen huolettaa, että entäs jos tämä meneekin kaupaksi. Edelleen luotamme siihen, että olemme hinnoitelleet itsemme pois pelistä jo lähtökohtaisesti.
11. Tiistaina 25.11. avokki käy aamulla pankissa muissa asioissa ja henkilökohtainen pankkineuvoja nauraa, että onhan se tuokin tapa pistää elämä jännäksi, että pistetäänpä kämppä myyntiin, mutta toivotaan ettei mene kaupaksi!
12. Samana iltana on yksityisnäyttö, jonka päätteeksi välittäjä soittaa ja kysyy, mihin aiomme muuttaa.
13. Ensimmäinen ajatus on painokelvoton, toinen ajatus on, että maksamme välittäjälle välityspalkkion ja sanomme, ettei kohde enää ole kaupan. Kolmas ajatus on se, että ottakaamme tämä uutena mahdollisuutena.
14. Tiistai-illan vietämme nettiä selaillen. Löytyy viisi potentiaalista kohdetta ja pyydetään niihin näyttöä mahdollisimman pian. Sijainniksi tulee sama kuin nykyään, koska paremman kulkuyhteyden päässä olevat ovat kalliimpia alueita.
15. Keskiviikkona 26.11. käymme kuudessa näytössä. Illalla rankkaamme kohteet paremmuusjärjestykseen.
16. Torstaina avokki tekee ykköskohteestamme ensimmäisen tarjouksen, josta vastaus on, etteivät ala tinkaushommiin.
17. Perjantaina avokki hyväksyy meidän asunnosta tehdyn tarjouksen ja tekee ykkösvaihtoehdon rakennuttajalle uuden tarjouksen, joka on meidän ehdoton maksimimme. Tähän vastauksena tulee hyväksyntä, mikäli kauppakirja tehdään saman tien. Ja näin tehdään!

Eli näin siis voi joskus käydä, että vähän niin kuin vahingossa tulee muutto eteen. Uusi asunto on kiva, vaikka niin oli vanhakin. Ainakin nyt meille tulee yhdistetty keittiö-olohuone-tila, kuten syksyn alussa haaveilimmekin!