Viimein sain aikaiseksi otettua muutaman kuvan tekeillä olevasta huivista. Pituus on nyt n. 100cm ja vielä 50cm pitäisi tehdä, ainakin. Pitää vähän testailla, mikä pituus on sopiva paikoilla pysymisen kannalta ja toisaalta sitten muu vaatetuskin jotain määrää. Lankana on puhtaan valkea Novitan Malibu. Malibu on niitä lankoja, joita en ikinä käyttäisi mihinkään. En tykkää tuosta kiillosta ja siitä millaista lanka on rakenteeltaan. Tällaiseen juhlakäyttöön tulevaan huiviin kiilto on kuitenkin mukava lisä ja toisaalta tuo raskas lanka tuntuu laskeutuvan ihan mukavasti.

Mutta niin siihen huiviin! Tässä huivi koko komeudessaan. Miten ihmeessä tämä lanka muuten päätellään... Nyt tuolla vaan odottelee epämääräisiä langanpäitä.Ja sitten vähän kuvaa mallineuleesta. Enhän minä tietenkään onnistunut vangitsemaan huivia kuvaan sellaisena kuin se luonnossa on.Alun perin oli tarkoitus tehdä tämä hartiakeeppi Garnstudion ohjeella. Ostin langatkin vuosi sitten tammikuussa Helsingin reissulta, mutta sitten tajusin, että en ehkä ikinä saa tuota valmiiksi, koska sitä mohairlankaa oli niin ikävä kutoa (ja kissa himoitsi sitä lankaa ihan hulluna) ja pitsineule muuttuu niin, että ohje ei jää päähän. Toisaalta myös tuo mohair on ongelmallinen ihoni kannalta: en voi pitää paljasta ihoa vasten kauhean kutittavia juttuja. Siispä päätin ottaa helpomman mallin ja tämä on Novitan kevään 2008 lehdestä. Malli on tosi yksinkertainen. Ainoa vauhtia hidastava seikka on 3s nurin yhteen... Kieltämättä tekisi mieli jo aloittaa jokin työ ohuemmilla puikoilla, esimerkiksi sukat Austerman Stepistä. Muutama herkullinen kerä tuolla odottelee päätymistä puikoille.

Tästäpä pääsenkin aasinsillalla siihen vilauttamaani langanostolakkoon. Muuton yhteydessä tajusin, miten paljon lankaa minulla onkaan, kun ostan lankaa jokin työ mielessäni enkä ikinä pääse työhön kun tulee jotain muuta. SNYlle oli kuitenkin jotakin hankittava ja Tapion kaupasta teinkin tilauksen, jossa nyt on langat kevään kaikkiin lähetyksiin. No pakkohan sitä oli itsellekin muutama kerä ottaa... Nolostunut Mutta tätä perustelen sillä, että näistä langoista syntyy kiitoslahjoja ja sitten kenties SNYlle jotain käsintehtyä. Ja nyt sitten pistän pillit pussiin langanoston suhteen. Kun olisi tässä joku päivä aikaa, niin punnitsisin jo olevat langat, tekisin vähän listauksia ja sitten päättäisin tavoitteen, kuinka paljon pitää käyttää, jotta seuraavan kerran saisi sortua. Päätöstä häiritsi kuitenkin heti tänään tullut Suuri Käsityölehti, jossa oli muutamakin kiva neulemalli ja yksi tosi kaunis kirjontatyö. Samaten päivällä kävin katsomassa Novitan tulevan lehden malleja nettisivuilta ja sielläkin oli vaikka mitä kivaa... Argh!

Loppuun sitten vielä jo aiemmin ottamani kuva koolatusta langasta, nyt kerällä. Eiköhän tuosta tule vielä jotain kivaa!