Sohva-asiasta vielä, että tänään siivosimme vähän ja sohvan virkaa toimittanut vierassänky kannettiin sinne minne se kuuluukin. Tilalle tuotiin työhuoneesta toimettomana ollut minun vanha punainen sohva, jossa näkyy vähän elämän (eli kissan) jälkiä. Olisihan tuon voinut kantaa jo aiemminkin olkkariin, mutta kun sen uuden sohvan piti tulla minä hetkenä hyvänsä... :)

Blogi on elellyt viikon hiljaiseloa, mutta toisaalta hirveästi kerrottavaakaan ei olisi ollut. Violetit lapaset ja keltasävyiset kynsikkäät ovat molemmat vielä kesken, mutta toki niiden rinnalle piti nyt se Lehmus-huivikin aloittaa. Ja voi että, kun nuo pitsineuleet osaavatkin olla niin koukuttavia. Saa nähdä, miten käy, kun silmukoita alkaa puikoilla olla toista sataa... :) Ilun ihanaisen värinen lanka on nyt jakanut mielipiteitäni puikoille päädyttyään. Sävyt ovat edelleen ihanat, mutta väripätkän pituus on sen verran lyhyt, että aika sekavan näköistä on lopputulos. No, ehkäpä se siitä tasoittuu, kun koko huivissa samat värisävyt toistuvat. Tässäpä vielä kuvaa tämän hetkisestä tilanteesta. 11 lehtikuviota on jo menossa! Kuvat eivät ole tällä(kään) kertaa kovin hyviä, mutta jospa vähän osviittaa antavat.

1233088921_IMG_3104.jpg

Muuta tummaa alustaa ei ollut kuin tuo punainen sohva. Tummaa vasten tuo kuvio minusta erottui paremmin. Ja sitten lähikuvaa:

1233088701_IMG_3106.jpg

Ehkä noihin väreihin joskus tottuu... :) On minulla tosin jo mielessä, minkä mekon kanssa ne kävisivät kesäisin asusteena. Katsotaan sitten, kuinka käy.

Sitten se Malibu-huivi. Päätteleminen vei toista viikkoa, mutta nyt on hartiahuivi siis valmis. Vielä vähän mietin, päätyykö se ensi viikonloppuna asusteeksi vai ei. Varmaan ainakin osaksi aikaa. Olisi pitänyt kutoa siitä himpun verran pidempi, mutta laiskuus iski. Päättely oli keskimääräistä kurjempaa, mutta kiitos Marille neuvoista!

1233088841_IMG_3124.jpg

Tässä huivi takaa. Huomatkaa: uusi tukka! Eipä sitä kyllä tässä paljoa erota :)

1233088884_IMG_3125.jpg

Ehkäpä ensi viikolla pistän tänne kuvaa vähän toisenlaisesta vaatetuksesta huivin kaverina... :)

Tässä tammikuun iltoina olen sitten lisäksi esimerkiksi tällaisia näperrellyt:

1233088752_IMG_3117.jpg

Loppukirjoituksen olenkin omistanut kissoillemme. Tai oikeastaan toiselle niistä, sille pahanilkisemmälle. Jos podet kissanpentukuumetta, lue seuraavat kohdat ja jollei kuume siitä laske, niin ehkäpä se kissa on sitten sinun juttu. Kuvaan tässä nyt lähinnä meidän Pikselin (niin, se on se pahanilkisempi) toilailuja kuluneen kuukauden ajalta.

  1. Jos ruokakippo on tyhjä, niin se on riittävä syy pistää ranttaliksi, olipa kello mitä hyvänsä. Ei kait tässä nyt jumalauta pieni kissa ala nälissään olemaan! Jos isäntäväki nukkuu, niin oiva herätyskeino on esimerkiksi kukkaruukun "tipahtaminen" lattialle. Siis vahinkohan se oli...
  2. Lankakerät, mitäpä emäntä jättää niitä pitkin ja poikin! Ja sitä paitsi, Piko kyllä oli ihan yhtälailla hengessä mukana.
  3. Nuo kivet, voi veljet, että niillä oli kiva leikkiä! Emännällä on vieläkin vajaa kymmenen nimeä hukassa, hihii! Mutta kivat meille: se teki niitä lisää!
  4. Piko pääsee pihalle narun päässä, mikä ei ole reilua. Kerrankin kun Piko lähti ulkoilemaan ja minut jätettiin vain itkemään ikkunan taakse, niin pitihän se vähän näyttää: kävin aukaisemassa emännän käsityölaatikon, joka on yksi televisiotason laatikoista, ja vetaisin sen herkullisen Lehmus-huivin lattialle. Piru, kun oli tuo isäntä kotona, niin en ehtinyt enempää sen langan kanssa mehustella. (Toim. huom. Sydän hyppäsi kyllä kurkkuun tämän kuultuani. Anon turvapaikkaa langoilleni!)

Jaa, eikös näitä nyt tämän enempää tullutkaan. Kyllä se on vielä muutakin tolskannut, mutta ei ole pysyvää muistijälkeä jättänyt. Anteeksi on siis annettu :) Mutta niin, koko ajan se tolskaa menemään, mikä on toisaalta kissoille tyypillistä. Ehkä nuo syyt eivät kuitenkaan ole vielä riittävästi kissanpentukuumeen lannistamiseen. On se vaan mielenkiintosta seurata, miten kaksi kissaa on luonteiltaan kuin yö ja päivä. Pikselissä on virtaa kuin pienessä pitäjässä.

Mutta voiko sitä oikein vihainen olla, kun toinen näyttää näin söpölle?

1233088776_IMG_3103.jpg

Kuvassa hän vaanii Malibu-huivista roikkuvia päättelemättömiä langanpäitä. Namnam... :) Eli pahuuden teossa tässäKIN!

Seuraavan kerran palannen linjoille vasta ensi viikolla, heihei!