Huonekaluliikkeiden kanssa asiointihan on sellaista, että se saa usein asiakkaan verenpaineen koholle jo pelkästä ajatuksesta. Kerronkin tässä meidän sohvan tarinan. Tarina on vielä kesken, tulette kyllä huomaamaan millä tavoin.

Marraskuun lopussa, heti asuntokauppojen varmistuttua, lähdimme katsomaan uuteen kotiimme uutta ruokapöytää, vitriiniä ja sohvakalustoa. Kiertelyn päätteeksi päädyimme liikkeeseen X (nimi muutettu), josta löytyi heti kärkeen mieleinen ruokaryhmä. Paloista kasasimme meille mieleisen sohvan ja vieläpä kävi niin onnellisesti, että liikkeen tarjouksen "ota 3 maksa 2" myötä saimme ihan ylikalliin vitriinin ilmaiseksi. Tilanne näyttikin ihan liian hyvälle ollakseen totta.

Ruokapöytä ja vitriini saapuivat sovitusti joulukuussa, mikä oli positiivinen yllätys! Ei kait mikään huonekaluliike oikeasti toimita asioita sovittuna aikana?! Tehtaalta oli ilmoitettu huonekaluliike X:lle, että sohvan toimitus on viikolla 3. Toimitusaika ostohetkellä oli kerrottu olevan 6-8 viikkoa, joten siihen nähden tuo viikko 3 oli hieno juttu.

Sitten tuli viikko 3. Sohvaa ei näkynyt. Avokki soitti huonekaluliike x:ään, jossa ystävällinen myyjä sanoi, että tekisi mieli sanoa, että sohva on täällä minä hetkenä hyvänsä, mutta jos ei kuulu mitään niin soita ensi tiistaina (viikolla 4). Sanomattakin on selvää, että mitään ei kuulunut, joten avokki soitti uudestaan. Tällä kertaa langanpäässä oli todellinen asiakaspalvelija. Keskustelu meni kutakuinkin näin:

  • Avokki: "Päivää! Soittelen nyt uudemman kerran, kun meille olisi pitänyt viime viikolla tulla sohva.
  • Myyjä: "Jaaha. Kenenkäs kanssa kaupat teit?"
  • A: "Jaa, enpä kyllä nimeä tiedä. Nuori mies se kuitenkin oli."
  • M: "Niin. Ja minä olen nuori nainen, joten minä se en ainakaan ollut. Meillä on kuule sellainen tapa, että hoidetaan asiat loppuun sen kanssa, jonka kanssa kaupat on tehty.

Enempää ei varmaan tarvitse jatkaa. Lauantaina avokki soitti uudemman kerran ja tällä kertaa palvelu oli taas ystävällistä. Lupasi selvitellä asiaa ja tällä kertaa huonekaluliikkeestä x soitettiin jopa! Eilettäin (eli viikolla 5) oli puhelu tullut ja mitä se kertoikaan. Tehdas, joka palasohvia kokoaa, oli tosiaan joulukuun alussa vahvistanut sohvan toimitusajankohdaksi viikon 3. Sittemmin tehtaalla oli jouduttu lomautuspuuhiin ja itse asiassa meidän sohvaamme ei ole vielä edes alettu tehdä! Aaaaaiiivan. Sinäänsähän tämä ei mitenkään huonekaluliike x:n vika ole, he eivät ilmeisesti olleet saaneet tietoa asiasta. Mutta ei tämä nyt ihan mennyt putkeen. Päätimme kuitenkin jatkaa odottamista, sillä tuskinpa saisimme muualta sohvaa sen nopeampaa ja on tässä muutakin tekemistä kuin lähteä uudestaan kiertämään liikkeitä sohvan perässä.

Toivottavasti tämä odottelu jotenkin korvataan. Emmekä varmaan ole edes ainoita odottelijoita :) Tarina tulee siis jatkumaan joskus, koska lienee! Ehkä 6-8 viikon kuluttua?