Tässä kirjoituksessa nyt tulee vähän kaiken kirjavaa asiaa. Ihan kokonaan käsityöttömänä en sentään ole ollut, vaan jotakin pientä on valmistunut ja sainpa jotain vähän isompaakin melkein valmiiksi, kunnes koko työ sai purkutuomion. Harmittihan se, mutta eipäs mennä nyt asioiden edelle!

Lankavarastoni se vaan kasvaa ja kasvaa. Ei kait tässä näin pitänyt käydä! Seuraavat langat saimme häälahjaksi. Toisen väri on minun valitsema, toinen siipan. Langat toimitettiin kotiovelle tässä heinäkuun alkupuolella ja ne olivat tulleet Ouluun ihan Ameriikoista saakka, nimittäin Blue Moon Fiber Artsilta. Ihanan herkulliset ovat värit! Kiitos Liisa!

(Kuva myöhemmin)

Lankavarastosta tulikin mieleeni, että ensi viikolla pitäisi alkaa sellaiseen projektiin kuin lankavaraston läpikäyntiin ja järjestelyyn. Ostimme Kärkkäisellä käydessä muovisia sängynaluslaatikoita ja yhden työkalupakin ja olen jopa suhteellisen innoissani tästä läpikäyntiprojektista. Samalla ajattelin vihdoin ja viimein pistää ihan ylös, mitä lankoja ja välineitä minulla on, jotta pysyisi jokin roti sen suhteen, mitä suunnittelisin tekeväni... Nimittäin pää pursuaa enemmän ideoita kuin mitä ehdin mitenkään toteuttaa! Uusi Novitakin tuli ja siinäkin oli vaikka mitä... Että argh vaan! Ja tarkoitus oli ottaa syksyllä harrastukseksi kemian aineopinnot tai itseasiassa olen yrittänyt jo ottaa, kun otin lomallekin luettavaksi kirjan nimeltään Environmental Chemistry. Tentti on 13.8. Mutta jospa saisin pistettyä nyt ylös, mitä kaikkea haluan tehdä joulupukin konttiin ja mitä sitten muuten vaan. Jos saisi edes jotain valmiiksi ajoissa.

Kesälomareissulle suuntasimme 15.7. siipan kotikonnuille Kokkolaan. Sieltä matkasimme Parolaan minun sukulaisille, jätimme koirulin hoitoon (kissit jäivät "mummolaan") ja kävimme Sammatissa häissä. Kivat oli juhlat! Helsingissä pyörähdimme yhden yön verran ja ehdimme käydä Lintsillä ja Korkeasaaressa. Jälkimmäisessä tosin lähinnä kastuimme.

1248466781_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Leijona olikin ainoa iso kissaeläin, jonka näimme kunnolla ja läheltä. Ja hetki tämän kuvan ottamisen jälkeen alkoi sataa...

1248466842_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kääpiömangustit oli ihania! Näimme myös niiden ruokinnan, vekkuleita heppuja.

1248466895_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Aika vinkeää oli, kun vastaan tepasteli riikinkukko.

Ennen kotimatkalle lähtöä pyörähdimme vielä Lankamaailma Nordiassa. Hirveästihän siellä oli lankaa, mutta koska mitään isompaa ei ole suunnitteillakaan, en ostanut muuta kuin kirjonalangoille säilytysboksin, Zauberballin ja hahtuvalankaa, joka ei tässä kuvassa ole esillä. Sukkalankoja on niin helppo ostaa :) Kun näkee kivan langan niin aina yhdestä kerästä jotain saa aikaan, heh. Hahtuvalangasta on Pöpät vireilläkin. Enköhän saa ne esittelyynkin ensi viikon alussa.

1248466241_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Yksi yö meni vielä Parolassa ja sitten ajelimmekin takaisin Kokkolaan, josta kotiudumme sunnuntaina tai maanantaina. Koska häitä pukkaa edelleenkin, niin muutaman kortin sain askarreltua. Askarteluun papereita ja kuviakin tuli ostettua niin reissun päältä kuin tänään Kokkelsbyystä. Saattaapa tulla ainakin yksi kortti tehtyä tässä ihan piankin. Seuraavista korteista toinen livahti postilaatikkoon ja toinen toimitetaan juhliin perille lauantaina.

1248466602_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tykkään molemmista, kivoja tuli!

Ja sitten loppuun tilitystä siitä epäonnistuneesta työstä. Minulla oli kaksi kerää Noron Silk Gardenia hankittuna ja tarkoitus oli tehdä siitä Modan kevään numeron ohjeella bolero, joka oli ommeltu Crazy wool -tekniikalla. Koska en saanut aikaiseksi lähteä ostamaan sitä tukikangasta tai edes nostaa konetta esille, niin päätinkin aloittaa samaisessa lehdessä olleen mallin mukaisen pikkuboleron. Aloitinkin työn, vaikka hivenen epäilytti, tuleeko mallista sopiva, kun isoin koko oli M. Lankaahan oli liian vähän ja lähdin sitä hakemaan Somikista lisää. No sielläpä oli näyteikkunassa näytillä kauhean kiva bolero ja siinä oli kokoja isompiakin. Sainkin kopion ohjeeseen ja purin aloittamani. Olin suunnitellut laittavani boleron päälle Sammatin häihin ja aikaa kutomiseen oli 3 päivää. Kauheasti tikutinkin kyllä! Takakappaleen tein ensin ja mallailin sitä selkeääni ja näytti siitä ihan sopiva tulevan. Sitten etukappaleet ja hihat ja sitten huomasinkin, että keskenhän tämä lanka loppuu. Tässä vaiheessa oli menossa perjantaiaamu, häät lauantaina. Kokkolasta en löytänyt oikeaa lankaa reunuksen resoria varten, joten täytyi tehdä kompromisseja. Parolassa sitten kasasin työn loppuun ja aloitin resorin. Aikataulu alkoi tuntua jo ihan toivottomalle ja kun sovitin työtä, huomasin, että eihän se istu yhtään... Kauhean paksut saumat pölnköttivät ja isohan se oli. Eli olisiko se M ollut kuitenkin sopiva... Eipä muuta kuin työ nurkkaan häpeämään ja odottamaan purkua. Ehkäpä teenkin sen mallin, jonka Modasta jo aloitinkin. Tiedä häntä...

1248466179_img-d41d8cd98f00b204e9800998e