Kiitos takkikommenteista! Niitäkin tuli heti monta :) Takille kaveri on jo aloitettu ja koska mitään valmista ei ole tuoda näytille, niin näytetään sitten keskeneräistä.

1253038630_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sain juuri etukappaleen valmiiksi ja takakappaleen alulle. Malli on SK:n numerosta 2/2001 ja langat edelleen samat Stepit kuin takissakin. Mietin pitkään työtä aloittaessa, pitäisikö tehdä se pyörönä. Silloin olisin välttynyt noiden sivu- ja haarasaumojen ompeluilta, mutta pyörönä ainaoikein onkin sitten joka toinen kierros oikein, joka toinen nurin. Koska en tykkää nurjista kierroksista, päätin tehdä etu- ja takakappaleen erikseen. Tuo pitkä vihreä pätkä oli kyllä kohtuullisen tylsä tehdä, mutta onneksi vauvan vaatteet ovat pieniä :) Vihreä lanka vaan taitaa auttamattomasti loppua kesken, siltä pahasti vaikuttaa... No onneksi tuo lanka on niin nättiä, joten kyllä siitä jämästä sitten ihan mielellään varmasti sukat tekee. Ja tokihan sitä voi harkita, tekisikö tähän settiin myssyä, tossua tai pipoa, nähtäväksi jää.

Näitten lisäksi en ole nyt ensi alkuun muuta kutomassa vauvalle, paitsi tietysti villavaippapöksyjä. Muutama lankakeränen on varastossa sitä varten, että teen sitten vähän isompana kokona settiä jossain vaiheessa, mm. Nallen hillaista marjaretkeä. Eli näiden haalarien jälkeen ehkä voisin alkaa joulujuttuja suunnitella. Sen sijaan vauvaa ajatellen olisi tarkoitus aloittaa kirjontatyö jossain vaiheessa ja sekin löytyy tästä samaisesta lehdesä.

1253039056_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Eli tämmöinen pussilakana on mielessä. Tämän mallin takia huuto.netistä kyseisen vanhan SK:n numeron bongasinkin, sillä tämä malli on jäänyt mieleeni lehden ilmestymisaikoina ja silloin ajattelin, että jos minulle joskus tulee vauva, niin sille haluaisin tämän tehdä. Ja kun vauva oli tuloillaan, niin tämä lehti oli ensimmäinen hankinta ja se on kyllä tehty todella hyvissä ajoin, muistaakseni huhtikuussa :) Näiltä näkymin en "väritä" noita vaatteita, kuten mallissa vaan kirjoisin vain ääriviivat, mutta nähtäväksi jää, onko aikaa vai kasvaako vauva ulos pinnasängystä ennen kuin tämä peite valmistuu...

Ja ei muuta kuin takaisin kutomaan!