Kaivoin piiiiitkän piiiiitkän tauon jälkeen ompelukoneen naftaliinista ja kokeilin kestovaippojen tekemistä. Aika kauanhan tuossa ensimmäisessä vierähti, mutta jospa toinen, kolmas jne. sujuisi nopeammin. Tällä erää en ompele enempää, vaan testaan vaipan käytännössä ja teen tarvittavia muokkauksia, etten hukkaa nyt nättiä kangasta.

Eka tekele on Myllymuksujen kankaasta ja kaavan nappasin Kestovaippainfon vaippahulinoista syyskuussa.

1256067955_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Koneeni kolmiaskelsiksak ei oikein välittänyt tuosta PUL-kankaasta. Meinasin vielä ommella vaipan reunuksen tällä ompeleella, mutta hermothan siinä meni, kun lanka jotenkin kului poikki vähän väliä. Onneksi tuo PUL ei kuitenkaan rispaannu reunoista, vaikkei kangasta olekaan mitenkään huoliteltu. Tekemisen hitaus johtui framilon-nauhasta ja siitä, että jouduin sitä purkamaan, kun se jäi liian löysälle.

Toinen vaippa syntyi pesussa huopuneesta HenkkaMaukan paidasta ja tämmöinen siitä tuli.

1256067933_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohje löytyy täältä. Epäilen vahvasti, että tämä vaippa ei ikinä tule mahtumaan kenellekään... :) Noh, tulipa kokeiltua. Voisihan tuohon vielä ommella vyötärelle lisää pituutta. Niin ja jokin kiristysnauha pitää tehdä myös. Yritin tähänkin ommella framilonnauhaa, mutta se epäonnistui surkeasti.

Ennen vaavin tuloa ajattelin tehdä vielä yhdet villavaippahousut hahtuvalangasta, mutta sitten tosiaan jään odottelemaan käyttäjäkokemuksia ennen muita toimenpiteitä. Ompelukoneen toivoisin tulevan käyttöön seuraavan kerran vähän nopeammalla syklillä: edellisestä kerrasta olikin jo kaksi vuotta!