No niin, joulun pyhät alkavat olla kutakuinkin pulkassa. Täällä meillä ne kuluivat todella rauhallisissa merkeissä. Tänä vuonna joulu oli siinä mielessä erilainen kuin koskaan ennen, sillä vietimme sen ensimmäistä kertaa Oulun kodissamme emmekä tehneet perinteistä kotiseutumakailureissua, kun mukana olisi ollut niin pieni matkalainenkin. Mukavasti se joulu kului näinkin, vaikka ehkä vähän mukavampi olisi ollut ikkunasta katsella lumista metsämaisemaa kuin tätä meidän pihaamme täällä kaupungissa. Mutta tosiaankin ihanan rauhallisesti kuluivat pyhät! Ulkoilemaankin pääsimme piikan kanssa jouluaattona ensimmäistä kertaa, kun pakkanen ei ollut niin hyytävä. Vartin verran lykimme vaunuja ja olipas mukavaa. Alkuviikosta uusi yritys, kun kelit taas lauhtuvat.

Epäilen vahvasti syöneeni nyt todellakin liikaa suklaata, mikä tuntuu mahdottomalle ajatukselle. Ehkäpä uusi vuosi ja karkkilakko tuntuu kevyemmälle aloittaa, kun ei tosiaankaan tee mieli yhtään suklaata :) No, onhan tässä vielä monta päivää aikaa, että alkaisi taas suklaakin maistua.

Aivan uusi asia tässä joulussa oli myös se, että ostimme joulukuusen. Tätä en ole koskaan ennen tehnyt ja kotopuolessa isä on hakenut joulupuun metsästä. Ihana tuoksu tuli kuusesta pirttiin, mutta valitettavasti tämä kuusi varistaa niin paljon, että se täytynee viedä paremmille kasvumaille aika pian. Loppiaisena varmaan olisi jäljellä enää runko. Oudon mallinen tuommoinen kasvatettu kuusi kyllä on, näin valokuvasta sen erityisesti huomaa. Kissoilla meni pari päivää huomata, että kuusen koristeet ovat kivoja. Vasta tänään tapaninpäivän aamuna lattialla oli koristeita, myös yksi lasipallo mutta onneksi ehjä sellainen!

1261856370_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sitten niihin joululahjoihin. Suunnitelmissa oli aika monta itse tehtyä lahjaa enemmän, mutta vaikka äitiyslomalla aikaa olikin marraskuussa paljon, niin jostakin syystä toimeen tarttuminen oli jotenkin vaikeaa. No, jäipähän monta hyvää (?) ideaa jatkoa varten! Kesken jäi myös se edellisessä postauksessa mainittu kuusenalusmatto. Aikaa olisi siihenkin ollut runsaasti, sillä se kirjotaan vain varsipistoilla, jotka aika nopsaan etenivät, mutta joulunaluspäivinä piikamme oli päiväsaikaan kohtuu vaativalla päällä ja eräänäkin päivänä nousimme ylös puolilta päivin, jonka jälkeen toimin maitoautona ja sylittelijänä kuuteen saakka iltaa. Eli näitä päivien kulkua ei voi nykyään ennustaa kovin hyvin eli ei kannata jättää mitään kovin viime tinkaan :) Muutaman lahjan sain kuitenkin tehtyä, kesken jäi muutama kirjontatyö, ne kun vaativat keskittymistä aika lailla ja etenevät muutenkin hitaammin.

Kummitytölle valmistui Tilda-kankaasta liivimekko ja Baby Born -nukelle kietaisumekko. Ohje molempiin oli Suuren käsityölehden numerossa 5/2009. Liivimekko valmistui todella nopeasti, onhan se ommeltu peräti kahdesta kappaleesta ja kahdesta muotokaitaleesta ;) Kiva ja yksinkertainen malli oli tämä!

1259527701_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1259527879_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Samasta kankaasta oli tarkoitus tehdä piikalle jouluksi vauvan haalari, johon kaava oli joulun Suuressa käsityölehdessä, mutta se jäi tekemättä. Täytyy keksiä jotain muuta jäljelle jääneestä kankaasta.

Miehen siskolle kudoin kaulaliinan Kitten Mohairista.

1261856582_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Malli on oma, mutta ei kovin omaperäinen. Samalla mallilla tein samaiselle kälylle toissa jouluna sukat, joihin malli oli myös oma.

Sitten vielä ystävälle tein rannustimet. Ohje on Suuresta käsityölehdestä (numero ei ole nyt käsillä). Lankana on Sandnesin Easy. Rannustimet on tarkoitettu pidettäväksi takin alla niin, että pitsireunus näkyy hihansuusta.

1261856478_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kivat tuli, vaikkakin turhan kireä on suuaukko. Tai minun käsivarsi vain on liian paksu :) Sormukset muuten menivät tänään pitkästä aikaa sormeen. Saapa nähdä, lähtevätkö illalla vielä poiskin ;)

Eli tämmöistä lähti pukinkonttiin tänä vuonna. Kunhan keskittymiskykyä taas löytyy, niin voisi jotain kirjontatyötä edistää, mutta nyt on vielä riittänyt ihan lepäily ohjelmanumeroksi, ei ole tekemistä tarvinnut alkaa keksiä.

Leppoisia välipäiviä!