Ompelukone on jälleen laulanut ja lopputuloksena on viisi taskuvaippaa ja läjä imuja.

Kaikki PUL-kankaat ovat Myllymuksujen ja malli sama kuin millä aiemmin tein sen yhden punaisen vaipan. Nämä vaipat syntyivät sarjatyönä aika mukavaa tahtia. Vielä olisi muistaakseni kuuteen vaippaan värkit ja ajattelinkin leikata ne valmiiksi tänään, jotta pääsen ompelupuuhiin, kunhan kotiudumme huomenna starttaavalta kesälomareissulta.

Koska Piika on aamupäikkäreillä, niin ajattelin samalla kertoa kestoilustamme. Osakestoilemme eli käytämme kertakäyttövaippoja öisin ja sellaisilla reissuilla, joille emme jostakin syystä ota kestoja mukaan. Aluksi käytimme harsoja sekä villa- että PUL-kuorien kanssa ja niistä tykkäsimme molemmat paljon! Ihan alussa nuo harsot olivat paljon kertakäyttövaippoja parempiakin, koska Piikamme oli niin hoikkareitinen, että yövaipat tahtoivat aina falskata. Jossain välissä siis pidimme öisin kertakäyttövaippojenkin päällä kuoria :D Sitten siirryimme sisävaippoihin PUL-kuorien kera. Taskuvaipat tuntuivat alkuun toimivan erittäin huonosti Piikalla juurikin jo mainitusta reisien hoikkuudesta johtuen. Paria eri mallia kokeilin ja hetken aikaa tosissaan pohdimme, mihin kestovaippamalliin siirtyisimme, kun S-koon sisävaipat alkoivat käydä pieniksi. Sitten löytyi tuo Ottobreen sisävaippa, jota täälläkin olen vilautellut, oikein toimivat malliltaan ja kiva tehdä. Ja taskuvaippaan sopiva malli löytyi kaverin avustuksella, kun saimme yhden hänen tekemän vaipan, joka osoittautuikin aika pitäväksi. Nämä taskuvaipat pitäisivät käydä Piikalle vielä pitkään, sillä niissä on säätövaraa. Kaupallisista vaipoista eniten olen tutustunut DreamNappyn vaippoihin, jotka ovat olleet kyllä hyviä käytössä, kun olen niitä muutaman hankkinut. Aika paljon kuitenkin rahaa säästyi itse tekemällä, vaikka olenkin käyttänyt noita kalliimpia kuoseja. Meidän perhe ainakin suosittelee kestoilua lämpimästi!

Huomenna tosiaan lähdemme kesälomareissulle mummilan kautta. Reissu käsitöiksi lähtee yksi pieni lahjaksi menevä kudelma ja täälläkin vilautettu pupuaiheinen ristipistotyö, joka pitäisi saada parin viikon sisällä valmiiksi. Sen jälkeen täytynee laittaa käsityöt lukkojen taakse, sillä pitäisi alkaa lukea taas vaihteeksi... Mutta mukavia hellepäiviä niille, jotka niistä nauttivat.