Tentit ovat taas tältä erää ohi, lisää on luvassa myöhemmin syksyllä. Heti piti saada jokin käsityö käsiin, kun se oli taas luvallista ja vaikka keskeneräisiäkin olisi ollut, halusin vihdoin ja viimein testata yhden langan yli ristipisteilyä. Malliksi valikoitui muutamassa blogissa vastaan tullut ihana Tralalan ilmainen kissamalli, joka löytyy täältä. Liukuvärjätty lanka olisi ollut kiva, mutta kun ei ollut niin täytyi muuta keksiä. Kankaana käytin Marin vinkkaamaa Flobaa (25ct), jota tilasin alv-alennuksesta Violariumista. Ja tällaista jälkeä tuli:

(Kuva on vähän kökkerö, järkkäri on huollossa.)

Tämä oli siis ensimmäinen kerta, kun pistelin yhden langan yli. Aluksi näytti siltä, että eipä tästä taidakaan tulla mitään, mutta sitten, kun oppi kiristämään lankaa sopivalla kireydellä, jälki tuli siistimmäksi. Työtä tehdessä totesin sen myös jumittavan hartioita normaalia aidakankaalle pistelyä enemmän, eikä työ sopinut autotekemiseksi, kun auto vähän tärräsi, niin oli vaikea osua kankaan reikiin. Mutta kun pääsin vauhtiin, tykkäsin tästä tosi paljon ja jotenkin ihanan herkkä on tuo kissan häntä. Muoto tulee kauniisti esille pienillä pisteillä. Tarkoitus on viimeistellä tämä vielä jotenkin, mutta en vain ole päättänyt, miten. Tai ideoita on, katsotaan. Viimeistely saa nyt kuitenkin odottaa muutaman viikon, kun on kiireellisempiäkin käsitöitä. Olen kyllä ihan kilahtanut noihin Tralalan malleihin... Ostin yhden viime vuonna käsityömessuilta ja toisen nyt samasta alv-alesta ja pakko kyllä saada kohta toinen alulle!

Uuden kirjahankinnan tein tällä viikolla. Kaveri vinkkasi tätä kirjaa jo aikoja sitten, mutta vasta viime viikolla selailin nopsaan sisällön Akateemisessa. Näytti kivalle, joten tilasin netistä. Eilen kun sitten sain kirjan käsiini, olin seota. Siis niin monta ihanaa mallia. Ei tämmöistä saa pienelle ihmiselle näyttää, tulee niin riittämätön olo, siis ajan suhteen :) Ja se kirja siis:

Delage-Calvet, Sohier-Fournel, Brunel, Ritz: Kirjo punaista, valkoista ja sinistä. Kirja on siis ihana! Meinasin ensin ottaa inspiraatiokuvia sisällöstä, mutta olisin joutunut kuvaamaan melkein puolet kirjasta niin jätin väliin ;)

Aivan kuin malleja ja pakkauksia ei olisi muutenkin jo kyllin :) Seuraavaksi tekeille otan muutaman kuvion tästä kirjasta ja toivon olevani nopea niiden kanssa.