Täällä on saatu taas jotain valmiiksi nimittäin kassi kummitytölle synttärilahjaksi. Koska juhlakalu (1v) tuskin tulee tänne lukemaan eikä äitkään tänne varmaan eksy, oli pakko tulla heti laittamaan kuvia. Se kertoo siis tyytyväisestä pistelijästä ja ompelijasta :)

Tämä on ensimmäinen ristipistotyö, jonka viimeistelen jotenkin muuten kuin viemällä työn kehystettäväksi. Keijujen kuvat löytyivät siitä viime postauksessa mainostetusta kirjasta. Jo pelkästään tuo iso keiju sai minut huokailemaan, että en ole varmaankaan ikinä tehnyt mitään näin kaunista! Ihan vaan yhdellä värillä aidakankaalle (14ct) pistelin ja tosi nättiä tuli! Nimen aakkoset ovat Piikan nimitaulun mallista.

Laukun kaava on omasta päästä. Apua ompelutyöhön sain katsomalla Evil dressmakerin mahtavat opetusvideot laukun ompelusta. Päällikangas oli paksua sinistä puuvillakangasta joskus Löytöpalasta hamstrattua, vuorikankaana Tilda-kankaita ja nauhat sekä koristekukat kävin ostamassa tätä työtä varten Nappi-Kikasta.

Ja sitten lisää kuvia: Laukku edestä, laukku takaa, laukku istuu, laukku makaa ;)

Hmm, mitäs laukusta löytyykään? Ei vielä mitään, pitäisi ommella vielä yksi vaate sisälle laitettavaksi.

Sisältä löytyy tämmöinen söpö tasku.

Sitten näitä ihania keijukaisia... Näitä on kirjassa lisääkin erilaisia, mutta tämä oli ehdottomasti kaikista kaunein!

Ja toinenkin keiju...

Ja vielä yksi kuva, jotta laukun koko tulee havainnollistetuksi. Laukun yläreunassa menee kuminauhakuja ja kumppari vetää laukun suuta vähän pienemmälle. Siksi en alkanut enää aikomaani napin läpeä tuohon yläreunaan ommella. Mitäpä tähän olisi vielä voinut tehdä, mutta en malttanu? No kovikepahvi olisi ohjalla ollut sitten kuitenkin ihan jees. Kiinnitysläppä tuohon päälle olisi tehnyt viimeistellymmän ilmeen.

Jos nyt ei vielä käynyt ilmi, niin olen ihan rakastunut tuohon laukkuun! Tämä menee ykköseksi kaikkien aikojen kivoimmissa käsitöissäni :)