Tykkään työstäni opettajana kyllä muutenkin, mutta kyllä nämä lomat ovat mukava lisäbonus. Nyt tämä joululoma tulikin herranaikaan eli tarpeeseen! Loma alkoi 22.12. ja aloitin rentoutumisen ihanalla kasvohoidolla. Sitten suuntasimme koko köörin kanssa pohjoiseen muutamaksi päiväksi ja nyt olemme köllötelleet kotosalla. Ihanaa olla päivät suht joutilaana, lähinnä Piikan kanssa touhuillessa tai käsitöitä tehdessä. Siivousurakkaakin kyllä on, sillä koitamme joka päivä kaivaa jonkin kolon, joko vaatehuoneen, makuuhuoneen kirjahyllyn jne. Vähän kun tekee kerrallaan, niin urakkakaan ei tunnu ylivoimaiselle.

Joulupukin pajassa oli tänä jouluna aika hiljaista. Se mitä syntyi paketteihin syntyi lähinnä joulukuun aikana. Kuvia lataillessani huomasin, että olen tehnyt oikeastaan vain ristipistoja tämän vuoden harvoihin paketteihin!

Liukenevan aida-kankaan avulla nimikoin pari astiapyyhettä. Kirjainmallit olen viime jouluna tulostanut netistä, jostakin.

Sitten lisää pyyhkeitä! Aiemmin laittamani kuva joulupalloista päätyi myös käsipyyhkeeksi lahjapakettiin. Itsellekin piti sellainen tehdä ja malliksi valikoitui netistä löytyvä ilmaismalli, joulukuusi. Törmäsin malliin jo Lennun jouluvaihttoparini blogissa (hmm, miksi en nyt löytänyt kyseistä postausta, olikohan se sittenkin jokin toinen blogi?) ja sitten Srinityn ihanassa joulukalenterissa. Aika ihania tuli molemmista pyyhkeistä! Todistetusti ainakin kuusipyyhkeeseen on myös raskittu pyyhkiä käsiä. Tein vahingossa jälkipistot kahdella säikeellä, mutta kestääpä paremmin käytössä. Ja kangas olikin puolipellavaa. Vielä ihanampi kuusesta olisi tullut liukuvärjätyllä langalla kuten ohjeessa oli tehty, mutta näinkin on nätti.

Kyllä oli ilo pistellä molempia malleja! Viimeinen ristipistolahja olikin blogissa jo aiemmin nähty Tralalan pikkuinen kissamalli, jonka viimein sain viimeisteltyä. Tein siitä jääkaappimagneetin. Tarkoitus oli käyttä magneettiin koristeeksi noissa pyyhkeissä näkyvää pitsiä, mutta se ei sitten enää tuntunutkaan niin hyvälle ajatukselle. Onneksi pitsille löytyikin heti uusi käyttökohde.

Viimeistelyssä käytin pahvinpalasta ja vanulevyä. Sitten vain ompelulangalla pingotin kangaspalan pahvin ympärille. Taustalle koitin ensin liimata kangastilkkua, mutta kun liima ei tuntunut tepsivän, piti ottaa neula ja lanka kauniiseen käteen. Ja vielä magneetti paikalleen, niin avot. Ihan kiva pieni juttu!

Lopuksi hieman joulutunnelmia. Olimme pohjoisessa siis kaksi yötä ja mietimme kovasti ennen reissuun lähtöä, jätämmekö kissat kotimiehiksi. Naapurin tyttö niitä on ruukannut käydä viihdyttämässä, jos olemme pari päivää reissussa. Päätimme kuitenkin ottaa kissat mukaan, koska tuntui niin pahalta jättää kaverit jouluksi keskenään. No missä kissat sitten viettivätkään joulunsa?

Niin että kivat joulut vaan teillekin! Syy kissojen maanpakoon on siskon koira, joka ei vielä osaa suhtautua kissoihin riittävällä kunnioituksella ja toisaalta Pikseli pelkää Aavaa niin paljon, että ei ole antanut edes mahdollisuutta uudelle tuttavuudelle.

Aava pentuna pelkäsi Pikoa, mutta on sittemmin ilmeisesti unohtanut, miltä kissan kynnet maistuvat :) Kissat siis suosiolla majailivat lokoisasti saunan lauteilla pyhien ajan. No varmasti siellä oli kissoille oikein mukavat oltavat.

Mukavia välipäiviä! Palaan asiaan tässä jonakin päivänä, nimittäin käsityöaiheisia lahjoja tuli ja tekeillä on yksi ristipistotyökin. Alla näkyvä risla on myös käsityötä melkein 30 vuoden takaa.