Nimittäin niin kauan on kulunut edellisestä postauksesta: melkein 3 kuukautta! No hengissä kuitenkin ollaan :)

Syy hiljaisuuteen on itsenikin yllättänyt työllistyminen, joka tapahtui 5.10. alkaen. Äitiyslomahan minulta loppui syyskuussa, eikä minulla ollut enää työpaikkaa, johon palata. Olinkin ajatellut, että tämä onkin oivallinen hetki lusmuilla ansiosidonnaisella ja saada vähän takaisin työttömyyskassaan lahjoittamiani senttejä. Kuinka ollakaan, kuulin syyskuussa Ouluun sijoittuvasta työmahdollisuudesta ja päätin kokeilla onneani: jos saisin työn, hieno juttu. Jos en saisi, niin hieno juttu sekin ja saisin olla Piikan kanssa kotona kuten suunnittelin. Sain kuin sainkin työn ja kummasti on päiviin tullut täytettä! Syyslukukauteen lisähommia toi kemian labrakurssi, jota tein esim. syyslomalla neljän labratyön verran jne. Eli eipä ole tarvinnut paljoa tekemistä keksiä!

Jotakin on kuitenkin valmistunut käsityörintamallakin, en vain ole jaksanut kuvata. Vaippoja tein kaksi ennen töihin lähtöä. Ompelua odottaa vielä 10 leikattua vaippaa ja ajattelin tarttua toimeen joululomalla, johon onkin enää 6 työpäivää! Aika kivan säväyksen tekee värillinen fleece vuorina.

Syyslomalla tosiaan olen melkoinen tehonainen, sillä tein tosiaan neljä labratyötä (työselostuksia kirjoittelin iltaisin) ja ompelin itselleni juhlapuvun! No se juhlapuku nyt oli vähän sinnepäin tehty: malli ei ollut minun vartalolleni kovinkaan imarteleva, mutta menetteli se kuitenkin. Kangas oli (yllätys yllätys) Marimekon puuvillasatiinia ja malli vanhasta Moda-lehdestä. Hivenen iso puvusta tuli, mutta parempi iso kuin liian pieni ;)

(kuva tulee myöhemmin)

Sitten marraskuun ajan käsityöt olivat aikalailla unohduksissa. Nyt joulukuussa säpinää toi Lennun jouluvaihto, jossa paketit lähtivät eilen postipojan vietäväksi. Oma lähetykseni on vielä matkalla, mutta Pirjon lähettämä yllätys saapui tänään! Mukana oli ristipistelty enkelikuvio, joka oli viimeistelty pieneksi tyynyksi ja enkeliteemaan liittyen enkelikoriste. Kiitos Pirjo! Enkeli oli tyyliltään sellainen, josta tykkään. Voisin hyvin kuvitella itsekin tekeväni tuon mallin mukaisen enkulin, joten nappiin meni :)

Laitan kuvia omasta työstäni myöhemmin. Jouluisia ristipistoja on muutenkin ollut nyt työn alla ja yksi valmistunut kuvio on aiemminkin hehkuttamastni kirjasta eli Kirjo punaista, valkoista ja sinistä (Delage-Calvet, Sohier-Fournel, Brunet, Ritz). Jouluisia palloja. Viimeistely on vielä vaiheessa. Pistelin ensimmäisen kerran pellavalle (kahden yli) ja olipa mukavaa ja lopputuloksesta tuli nätti!

Lopuksi kuva vielä Piikastamme, joka ei ole enää mikään vauva vaan kävelevä taapero. Yksivuotissynttäreitä vietettiin viime viikolla. Jouluisen juustokakun ohje löytyi täältä: suosittelen!