Jäipä viikonloppuna päivitykset kokonaan välistä, joten tässä tulee neljän päivän edestä kuvat aloitetuista töistä. Tosi mielenkiintoista varmaan katsella näitä parinkymmenen piston aloituksia, heh. Tosin niitä sitä itsekin tulee nyt toisten blogeista bongailtua.

Perjantaina kylpylässä lillumisen ja Piikan unille tainnuttamisen jälkeen aloitin hotellihuoneessa kirsikkatyön. Pääsin aika myöhään aloittamaan, joten kovin paljoa en ehtinyt tekemään. Keksin viimeistelyn näille sisarustöille - saatan toki muuttaa vielä mieleni :) Ajattelin kirkkaan punaisia kesäisiä kasseja, joihin vuoreksi tulisi jokin söpö Tilda-kangas ja ehkä konekirjonnalla kirjoitusta työn ympärille "kehykseksi". Katsotaan... Kesälomallahan pitäisi olla aikaa ;) Nyt kun kaivoin työn esille kuvausta varten, niin muistin, että purkuhommiinhan se pistelyinto hotellihuoneessa päättyikin: aloin innoissani pistellä sudenkorennon siipiä, kun kerta olin muutenkin pistelemässä yhdellä säikeellä saman väristä lankaa. Muutaman piston jälkeen huomasin, että korennon siiven alle pitäisi jäädä vihreitä lehtiä. Onneksi jälkipistot ovat nopeita purkaa :)

Olemme lomalla katsoneet monen monituista leffaa - koko syksyn (ja ehkä jopa keväänkin) edestä. Lauantai-iltana leffan aikana alulle pääsi ihanainen Tralalan malli à la belle étoile, josta sain melkein kokonaan pisteltyä talon valkoiset osat. Kankaana on Violariumista ostettu taivaansininen pellava 30ct. Osan mallin erikoislangoista olen hankkinut, mutta tuota valkoista Cocoa ei ollut, joten korvasin sen ihan perusvalkoisella DMC:n langalla. Tosi kiva oli työtä pistellä, tämä työ osuu minulla johonkin söpöyshermoon ja tykkään siitä kovasti. Ajattelin tehdä tästä tyynyn, ehkäpä tilkkutyönä ympärille työstäen perinteistä hirsimökkiä, katsotaan sitten joskus.

Eilen luulin, että en ehdi juurikaan pistelemään, mutta tuli katsottua sitten kuitenkin loppuun saakka Pilvilinna, joka romahti -pätkän toinen osa. Jännä oli! Samalla pistelin kirjasta Kirjo punaista, valkoista ja sinistä tätä ihanaa paperinukkemallia. Ajattelin tästä tehdä taulun niin, että valitsen työtä suuremman kehyksen, laitan värillisen pahvin alle ja työn siihen päälle ilman pingotusta. Oli vaikeuksia valita langan väriä, olin ensin ajatellut DMC:n turkoosin sävyistä liukuvärjättyä lankaa, mutta päädyin kuitenkin Atalien Rubis-sävyyn, joka minusta sopii tähän työhön tosi hyvin. Nätti on myös se alkuperäinen, yksinkertaisesti tumman sininen. Nukesta tulee tosi suloinen!

Tänään olikin ensimmäinen työpäivä. Muutaman päivän ennakkohermoilut menivät täysin hukkaan ja päivä meni kivasti. Illalla aloitin kelkkakuvaa käsipyyhkeeseen, mutta kovin montaa pistoa en ehtinyt pistellä. Löysinpäs muuten toisen kirjotankehykseni, kiva!

Lomalla ollessa oli ihanaa touhuilla kotona Piikan kanssa. Meillä on loman aikana innostuttu laittamaan leikkiruokaa ja lukemaan kirjoja. Ihan viime päivinä on tullut mukaan nuken halailu, mutta kovin paljoa Piika ei vielä Iita-nukkeansa hoitele. Jotenkin ihanaa seurata toisen touhukasta menoa, joka on kehittynyt ilmiselvästi tässä parin viime viikon aikana. Tai sitten päivähoidossa on salaa harjoiteltu ;) Eli jos työpestini loppuukin jo huhtikuussa, en ole hirveän harmissani, sillä pääsen leikkimään parhaassa seurassa!