No niin, työt on valittu. Nähtäväksi jää, olinko suuruuden hullu aikeissani vai selviydynkö urakasta. Päätin lähteä hassutukseen mukaan ihan sillä, että kun työt joutuu aloittamaan nyt tammikuussa, niin ehkäpä niitä on sitten helppo vuoden aikana tehdä. Aika monelle näistä töistä on jo loppusijoituspaikkakin tai saaja mietittynä eli muutamalle löytyy ihan deadlinekin. Mutta nyt asiaan!

Eilen sain alulle ensimmäisen työn Lanarten pakkaus Red Poppy. Pakkaus on ostettu kesällä Menitasta, saajakin on jo tiedossa ja kenties viimeistelytapakin. Tavoitteena on, että työ on valmis joulukuussa. Vähän ärsyttävä malli vaan, kun ei ole isoja yhtenäisiä alueita pisteltäväksi :) Mutta kangas, jolle pistely tehdään on erittäin miellyttävän tuntuista!

Lanarte, Marjolein Bastin Collection

Red Poppy (14 x 19 cm)

Kangas: Puuvilla-evenweave 27ct

Langat: DMC

Tänään aion aloittaa tämän seuraavan työn, jonka tilasin viime kesänä Margarethalta. Tämän deadline tuleekin ensimmäisenä, nimittäin toukokuussa. Ja lienee myös suuritöisin näistä töistä tai ainakin kärkisijoilla.

Design Works Crafts Inc.

Orchid Kitty (28 x 35cm)

Kangas: Valkoinen aida 14ct

Langat: ?

Seuraava työ on myös tämän tempauksen oman listani työläimpien töiden kärkikahinoissa mukana. En vielä tiedä, mihin tämä työ aikanaan päätyy.

DMC, Flower Fairies

The Rose Fairy (12,5 x 17,5 cm)

Kangas: luonnonvalkoinen aida 16ct

Langat: DMC

Ja vielä kaksi mallipakkausta, jotka tarttuivat viime kesänä mukaani Kokkolasta käsityöliike Katarinasta, kun siellä oli kaikki ristipistopakkaukset alennuksessa. Nämä olivat ihanan kesäisiä ja mieleen tuli, että ne sopisivat hyvin keittiöön. En nyt sitten kuitenkaan tiedä, onko tauluille paikkaa meidän keittiössä, mutta tehdään mallit nyt pois!

Permin of Copenhagen

Kirsikka ja mansikka (molemmat 14 x 18cm)

Kangas: Valkoinen aida 14ct

Langat: DMC

Siinä olivatkin kaikki pakkaukset, jotka nyt päätin aloittaa. Muutama pakkaus jäi vielä odottelemaan, mutta ne olisivat olleet liian isotöisiä. Seuraavaan malliin on langat odotelleet jo hyvän aikaa. Milloinkahan sitä tajuaisi tämän hamstraamisen lopettaa?!? En tiedä vielä, mihin tämä päätyy.

Kirjasta Hear - 400 cross-stitch designs (DMC)

Kangas: ehkä Floba

Langat: DMC

Kirja Kirjo punaista, valkoista, sinistä se on vaan edelleen niin ihana! Tästä otin tempaukseen mukaan kolme mallia: talvisen kelkkakuvan kirjon puolipellavalle ja teen käsipyyhkeen (ylläri...), öisen kissakuvan kokeilen kirjoa vauvan bodyyn koristeeksi liukenevan aidakankaan avulla ja paperinuket päätynevät tauluksi tai joksikin muuksi ihan omaan kotiin. Kaksi ensiksi mainittua ovat ainakin suhteellisen nopeita tehdä ja kolmaskin on kivasti vain yhdellä värillä, joten ei ehkä hermot mene. 

Ristipistolehtiä minulla ei kovin montaa ole ja tämän seuraavan olen kopioinut kaverin lehdestä. Ajatus tämän saajasta on jo mielessä. Kiva, kun työ tehdään vain yhdellä värillä, mutta jälki- ja solmupistoja on paljon.

The World of Cross Stitching (lehden numero ei tiedossa)

Blackwork Lady (135 x 52 pistoa)

Kangas: luonnonvärinen pellava 30ct

Lanka: DMC

Tässä oli nyt siis 10 työtä. Loput 5 esittelen huomenna, sillä nyt ei ennätä enempää. Illalla pääsee taas aloittamaan uuden työn, heh :)