Tässäpä sitten taas kuvia uudemmista töistä (ja yhdestä vanhastakin).

Juurin sain silitettyä kostean liinan läpi tämmöisen pikkuihmisen takin ja sukat. Takki on virkattu Novitan Kotiväestä ja sukat kudottu samaisen firman bambulangasta. Kotiväki on kiva lanka virkata, kun taas bambulanga on ärsyttävä ainakin kutomiseen. Sen koostumus on sellaista, että mielestäni jälki ei ole kovin hyvännäköistä, jotenkin se lanka sen saa aikaan. Molemmista töistä puuttuu vielä solmiamisnauhat. Takin ohje on Novita-lehdestä, oliskohan 2/07-numerosta ja töppöset taas ovat kevään lastenvaatespesiaalista (joka ei tullut tilaajille, höh!).

Takin kanssa kävi taas niin, että ostin langat ja samalla katsoin että jaa, kakkosen koukulla virkataan. Kun olin virkannut takin toista hihaa vaille valmiiksi havahduin siihen että jaa, tulipa tehtyä liian pienellä koukulla. Melkoista panssaria siitä tulikin... Hihat siis näyttivät muuhun takkiin suhteutettuna liian pitkiltä, siksi ne on taitettu. Mutta kritisoin tässä vähän ohjettakin, suurin osa ohjeesta on tehty niin, että mittana käytetään pylväskierroksia, hihoissa puhutaankin sitten senttimetreistä! No, taas se mallitilkku... :) Takki ja sukkaset lähtevät opiskelukaverini vauvalle, joka syntyy tässä kuussa.

Tässäpä kuvatukset:

1715803.jpg

Ai niin, tossujen kanssa sattui muuten semmoinen moka, että kavennukset olisi pitänyt tehdä nurin yhteinen ja huomasin tämän kun olin toista tossua tekemässä. Olen siis tehnyt oikein yhteen. Noh, mulle kelpasi, en jaksanut alkaa purkaa ekaa tossua, vaikka eihän tuossa olisi nokka kauaa tuhissut.

1715805.jpg

Samaisen takin tein muuten viime kesänäkin toisen opiskelukaverin vauvalle. Lisäksi tein samassa yhteydessä olleen myssyn. Muistaakseni tein tämän koukulla 1,5, joka oli hurjan paljon liian pieni :) Eli en oppinut vuoden aikana oikeastaan mitään, toistan vain samoja virheitä! Malli oli kiva tehdä, ja sen takia teinkin takin toistamiseen. Tässä viime kesäinen tuotos:

1715193.jpg

Sitten juuri sain viimeisteltyä isoäidin neliöistä kootun kännykkäpussin. Lankana oli Novitan Kotiväki. Tämän tein tekstiilityön opintoihin näytteeksi.

1715806.jpg