Palkitsin tänään itseni tenttiinluvun välipalana ristipistotyön aloituksella. Aloitin työn siis jo ennen puoltapäivää sen normaalin iltayhdeksän sijaan. Alulle pääsi Blackwork Lady, jonka pistelen mustalla luonnonväriselle 30ct pellavalle. Ristipistoja ei olekaan tässä työssä kovin paljoa, mutta jälkipistoja sitäkin enemmän. Aika paljon työssä on myös 1/4-pistoja, mutta nepä ovatkin helppoja evenweavella! Tai sitten ei, nimim. kaksi kertaa melkein langallisen purkamaan joutunut matikan ope, joka ei nähtävästi osaa laskea... Pistelyn kooksi tulee n. 9 x 23 cm ja nyt olen itse asiassa tehnyt melkein kaikki ristipistot, jäljellä on muutama satunnainen ristipisto ja aikamoisen monta jälki- ja solmupistoa. Saa nähdä, miten solmupistot lähtevät sujumaan... Hitaitahan ne ainakin ovat!

Eikä se eilinen ruusukeijun aloitus ollut ollenkaan niin paha, mitä pelkäsin! Oikein kiva oli sitäkin tehdä ja harmitti (kuten aina), että piti nukkumaan lähteä :)

Laitoin tuonne sivupalkkiin laatikon, johon listaan kaikki RPH-työt aloitusjärjestyksessä. Linkit vievät sitten aina viimeisimpään päivitykseen työhön liittyen. Tarkoitukseni ei ole jokaista pistelyä tänne blogata aloituksen jälkeen, isommat edistysaskeleet ajattelin kirjata. Ja kun blogin kirjoitus meni niin laiskaksi viime syksynä, niin mietin sitäkin, pitäisikö suosiolla siirtyä viikkokatsaukseen ja koittaisi edes siitä pitää kiinni. Siis jos mitään blogattavaa töiden alun jälkeen onkaan!

Kiitos muuten viimeaikaisista kommenteista! Niitä on aina kiva lukea ja vinkkejäkin niissä monesti on :) Tämä ristipistohassutus on auttanut löytämään monta mielenkiintoista blogia. Tosin blogien selaaminen ei ole kauhean terveellistä puuhaa, kun niissä tulee vastaan toinen toistaan ihanampia malleja... Loka-joulukuussa kävikin niin, että blogien lukeminenkin jäi tosi pinnalliseksi, kun ei oikein tullut kulutettua tietokoneella aikaa - muutakin tekemistä keksi aika helposti ;)

Mutta jospa pistelisin vielä ihan muutaman jälkipiston ja sitten nukkumaan.