Terveiset Kokkolasta! Eilen suuntasimme auton nokan yhdeksän jälkeen kohti avokin kotimaisemia ja täällä sitä nyt olla möllötetään pari päivää. Maanantaina sitten ajellaan Helsinkiin ja sieltä lautalla eteläiseen naapurimaahan. Aivan mahtava olla lomalla. Aamulla sai nukkua niin pitkään kuin nukutti ja nytkin vain olovaatteissa pööpöilen. Siippa vaan on kipeänä ja toivotaan, että se siitä tokenee ennen varsinaiseen reissuun lähtöä!

Piti ihan tulla kuitenkin vielä blogia päivittämään, kun mahdottoman iso ylläri oli eilen postissa! Siippa tuli postilaatikolta ja sanoi, että nyt hän arvasi, miksi piti posti hakea, taas olet mennyt jotain lankaa hankkimaan! Minä siinä sitten vakuuttelemaan, että en kyllä tiedä yhtään, mistä tässä paketissa on kyse. Lähettäjän nimi ei soittanut mitään kelloja, enkä ole mistään nyt tilannutkaan mitään. Ainoastaan aarrevaihto on parhaillaan menossa, mutta sen paritkin on niin vasta jaettu, että ajattelin, ettei se nyt se voi olla.

Vaan olipa kuitenkin! Pitihän se tietysti lähteissä käydä paketti ärrältä hakemassa. Kauhean isot kiitokset Tarjalle upeasta lähetyksestä!

1993177.jpg

Lankana oli Schoeller & Stahlin Elfiniä vihreän ja ruskean sävyissä 100g. Todella kauniin sävyistä lankaa. Lisäksi tuli Novitan Bambua myös vihreänä. En tiedä vielä, mitä langoista teen. Elfinistä ehkä jonkin huivin, mutta bambulanka odottaa vieä ideoita. Ehkä jotain pikkuihmisen neuleita, kun kavereille noita vauvoja siunaantuu :) Lehtenä oli Kauneimpien käsitöiden joulunumero, jota olinkin vain kaupassa selannut, enkä ottanut matkaan. Herkkuja tuli perheen kaikille jäsenille: salmiakkisuklaata, Sisu-pastilleja ja eläimillekin jotain namia :) Tera varsinkin kiittelee tuosta patukasta, hih! Palmikkopuikot, kassinkahvat, nallekuvio, tee ja Maija Paavilaisen aforismikirja täydensivät paketin. Itsetehty heijastinkukkanen päätyi jo takin hihaan ja virkattu enkeli odottaa joulua. Isot isot kiitokset ja hyvät syksyn toivotukset vielä Tarjalle, jos käyt tätä lukemassa! Oma parini oli nyt kyllä tässä vaihdossa lähestulkoon ajatustakin nopeampi, sillä itse en ollut vielä oikein ehtinyt edes virittää ajatuksiani tätä vaihtoa kohti :)

Tentti oli ja se meni todennäköisesti jopa läpi. Kollegoiden tenteissä käyminen on aina vähän jännittävää, varsinkin jos aikaa lukemiseen ei ole riittävästi. Hävettää käydä tuttujen tenteissä säheltämässä. Ja varsinkaan ei viitsi jättää menemättä tenttiin, jos siihen on ilmoittautunut, koska silloinhan tentaattori on tehnyt ihan turhaan koko tentin. Onneksi kuitenkin jouduin menemään (kysyin nimittäin maanantaina tenttikuorten pyörittäjältä, joko hän on tentin pyytänyt ja jos ei, niin voisi repiä koko kuoreni) tenttiin, saipahan taas yhden kurssin pois alta. Luokanopettajaopinnoista puuttuu enää neljä esseetä, uimataidon osoitus ja harjoittelu, jonka teen joulukuussa.

Nyt siis illat ovat taas käsitöille varattuna lukemisen sijaan :) Lopuksi vielä kuva matkatekemisiksi varatuista langoista. Kesällä aloitetut itselle tulevat sukat ovat ihan sillä töin mukana, että saisin puikot niistä joskus irti. Harmillisen kauan vain on ensimmäisen sukan teosta, eli en enää muista, kuinka monta silmukkaa minulla olikaan tiimalasikantapäässä mukana... Muuten te, jotka olette Austerman Stepistä tehneet sukkia: onko kokemuksia langan kesävyydestä? Avokki sai ne minun tekemät sukat käyttöönsä tässä joitakin viikkoja sitten (panttasin niitä tekstiilityön kansiota varten) ja toisen sukan pohjassa on nyt jo pieni reikä!!! En tiedä, teinkö sukista niin naftit, että sen takia lanka on pohjasta pinkeänä ja alttiina kulumiselle vai mikä tässä nyt ahdistaa. Olin kyllä todella pettynyt, kun kerä kuitenkin maksaa n. 10e ja tuollaiset kertakäyttösukatko siitä tulee?!

1993182.jpg

Mutta nyt jatkan loman viettoa :)