Istuksin tässä olohuoneen sohvalla läppärisylissä ja katselen karvaisten lasten aamushowta. Villein meno taitaa tosin olla ohi, kun makaavat tuossa nyt nenät puolen metrin päässä toisistaan ja Kissillä silmät painuu umpeen. Sillä päättyy aina nämä kohkaukset, kohtaukset ja väijymiset nolosti nukahtamiseen.

Niin, Tera seisoi kutakuinkin yhdessä asennossa keskellä olohuonetta ja Kissi kirmaili pitkin kämppää säikähtäen jokaista risahdusta. Aina välillä piti käydä kokeilemassa, alkaisiko Tera tappelukaveriksi, mutta taas tuli säikähdys ja piti lähteä karkuun. Sitten jossain vaiheessa se makasi puoliksi olohuoneen maton alla vaanien sieltä. Ja nyt se taas tuosta puoliunestaan heräsi ja vaanii nyt maton kulmaa. Tera katsoo koko ajan sen näköisenä, että eipä taida velipojalla kaikki olla ihan kotona. Ja nyt se kirputtaa toista. Eiköhän se kohta kunnon painiksi muutu.

1786663.jpg

Etsi kuvasta Kissi.

1786665.jpg

"Juu, ei me tässä mithään, tittidiidii..."

1786667.jpg

Kissi poseraa. Teralla on perisynnin sovitus meneillään, joten se on niin hormonimasennuksen kourissa, ettei paljoa poseeraaminen kiinnostanut.

Yksi viime kesäinen työ on jäänyt esittelemättä ja se tulee nyt. Kyseessä on haarukkapitsihuivi, joka on tehty Novitan Bambu-langasta. Ohje oli joko kevään tai kesän Novitassa 2007. En ole mittonut tekelettä, mutta jotenkin mulle jäi sellainen fiilist, että se ei ihan oikean kokoinen ollut. Tai siitä tuli siis sellainen tasasivuinen kolmio, jonka kanta on pitkä, mutta korkeus liian lyhyt. Toisaalta se on käyttötarkoitukseeni eli kaulahuiviksi sopiva. Reunaa en tehnyt ohjeen mukaan, koska hermoni eivät olisi riittäneet. Yritin kyllä, mutta reunuksesta tuli liian kireä, joten purin pois. Haarukkapitsi oli tekniikkana kivan mekaanista, eli pystyi tekemään luennolla istuen. Toisaalta sitten lenkkien laskeminen oli todella raivostuttavaa. Kuva on otettu eilen eli vuosi pingotuksen jälkeen ja senpä se huivi on näköinenkin.
1786658.jpg

Nyt pitäisi lähteä tekemään tekstiilityön kansiota. Kirjontanäytteitä puuttuu vielä monta, virkkauksen ja neuomisen töiihin tein eilen ohjeet, värjäyksen näytetilkut pitäisi siistiä ja siinäpä oikeastaan ne, jotka maanantaiksi pitäisi saada tehtyä. Eli hommiin, mars!