TV-tason vetolaatikko alkaa kohta tursuta. Siellä on nimittäin niin monta keskeneräistä työtä ja itse asiassa aloitin eilen taas yhden uuden työn. Ostin nimittäin männä viikolla Mandarin Petitiä ihanan keväisen kesäisissä väreissä ajatuksena tehdä toukokuussa toivottavasti syntyvälle serkulleni virkaten haalari. Ne langat jatkoivat kotonakin kutsuhuutoaan ja pakko oli eilen tarttua koukkuun. Perustelen työn aloittamista myös sillä, että en ole virkannut pitkään aikaan, joten vaihtelua sen olla pitää! Nyt on siis kesken kolme neuletta, ristipistotyö ja tämä virkkaus. Tosi kaksi neuletta on niin lähellä valmistumista, että ajattelin hoitaa ne pois alta tänä viikonloppuna.

1238503714_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä kuva ohjeen mallikappaleesta. Ohje on kirjasta Kotilieden ihanat käsityöt ja nyt ei kyllä kirjan nimi valehtele tippaakaan! Ihanan pehmeää lankaa muuten tuo Mandarin Petit. Harmi että tulokkaan sukupuoli ei ole tiedossa. Pojalle olisi nimittäin ollut tyrkyllä tosi kivoja sinisiä värejä.

1238503736_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lehmus-huivikin edistyy hitaasti mutta varmasti. Siinä alkaa olla silmukoita jo niin paljon, että huh huh. Ja lankakin on vielä niin ohutta. Kerran huvikseni punnitsin ennen jotain telkkuohjelmaa jäljellä olevan kerän massan ja toistin punnituksen ohjelman jälkeen. Muutama vaivainen gramma oli kadonnut, vaikka tikuttelin koko ajan. Nyt muistaakseni jäljellä kerässä on jotain 33 grammaa, joten reilusti voiton puolella olen!

1238503776_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mutta ne uhkailemani opinnot sentään sain valmiiksi! Nyt odottelen enää viimeistä suoritusmerkintää, jotta voin pyytää koostamaan kokonaisuuden. Kyseessähän on siis peruskoulussa opetettavien monialaisten aineiden kokonaisuus, 60 op (ent. 35 ov), joilla tämmöisestä aineenopesta leivotaan luokanopettaja. Ehkäpä ensi syksynä aloitan oikeasti ne kemian aineopinnot, mikäli työnantajani pysyy samana. Yliopistolla muutenkin hengatessa täällä opiskelu töiden ohessa kuitenkin sujuu kohtuu hyvin.

Huomenna on muuten tuomiokirkossa tarjolla Händelin Messias-oratoriota kello 18.00 alkaen. Itse meinaan mennä sinne, en ole teosta ennen livenä kuullut. Sitten luvassa on leffassa käyntiä miehen kanssa, muutaman opiskelukaverin treffaamista ja opetusportfolion tekemistä. Niin ja ehkä pitäisi myös siivota. Ja hiihtämässä meinasin myös käydä, mikäli kelit ovat näin suotuisat edelleenkin! Mukavaa viikonloppua!