Tosiaan, ennen joulua hankkimani KoolAidit muuttuivat jo värikkääksi langaksi. Eilen aatonaattona testailin värjäilyn saloja apunani Ilun pieni koolausopas. Jännittäväähän se puuha oli. Tarkoitus oli näistä pussukoista tehdä kelta-oranssi-punaista lankaa.

2171451.jpg

Ja uhri oli tässä:

2171450.jpg

Sittenpä ei muuta kuin liemet porisemaan. Ensin värjäsin oranssin, josta tulikin aika kivan värinen, paitsi että olisi pitänyt sekoittaa kauhalla oranssi värijauhe veteen tasaiseksi. Mutta kun eihän siinä sitä kauhaa silloin juuri ollut saatavilla ja oli jo hätä kun vesi melkein kiehui ja ja... Seuraavaksi värjäsin punaisen, josta tuli myös aika kivan värinen. Kolmantena vuorossa oli keltainen, joka oli aika vitsi. Väriä ei tullut juuri nimeksikään, joten eipä muuta kuin lanka ylös vedestä ja uusi väri perään. Lisäsin jotain punaisen greipin punertavaa väriä (ei enää tietenkään muistissa, mikä väri). Siitä tuli ihan ok, mutta edelleen väri jäi aika epätasaiseksi. Tässä vyyhti on saunassa kuivumassa.

2171455.jpg

Noh, joka tapauksessa olen ihan tyytyväinen lopputulokseen ja kokeilen varmasti joskus toistekin koolausta. Tässä vielä vyyhti kuivuneena. En vielä jaksanut kerätä :) Katsotaan välipäivinä asiaa uudestaan.

2171453.jpg

Mitähän tästä langasta syntyy... Ehkäpä kummitytölleni Riitulle jotain lämmikettä. Hänellä on synttärit tammikuussa, joten pidetään sormet ristissä, jos jotain ehtisi valmiiksi.