No niin, Kokkolan pölyt jäivät taakse ja palasimme tänään kotiin Ouluun. Käsityöt etenivät mukavasti ja postin tuomana odotti Novita-lehden uusin numero, joka sai pienen pään sekaisin: aika monta ihanaa ja toteutettavan näköistä mallia olisi tarjolla! Pitäisi kyllä oikeastikin alkaa miettiä joululahjatekemisiä, ettei jää viime tippaan, mutta ei oikein maistu näin heinäkuun "helteillä".

Sitten töihin. Kokkolassa kokeilin tulevan kälyn kanssa paperimarmorointia laihoin lopputuloksin. Tekstiilityössä tehtiin näitä tekstiiliväreillä, joita tipoteltiin perunajauhokiisselin päälle. Nyt kokeiltiin vedellä ja öljyväreillä, kun äiti sanoi, että toimii näinkin. Meillä värit levisivät nyt kuin varpusparvi ja tuloksena oli aivomaista kuviota, johon oli ihan turha yrittää mitään sulkakuviointia tai vastaavaa tehdä. Noh, yksi hienokin syntyi:

1751996.jpg

Tässäpä ovat nyt avokille tehdyt villasukat, joista tuli hienot! Älkää huomatko sitä, että sukat on aloitettu hieman eri vaiheessa langan raidoitusta... Huomasin jossain vaiheessa, että niin, olisiko kannattanut aloittaa ekan sukan silmukat niin, että pystyn seuraavassa sukassa helposti aloittamaan samasta kohtaa eli värin vaihdoksesta. Noh, seuraavalla kerralla sitten! Ohjeena oli Tekstiiliteollisuuden ohje Austerman step -langalle, jonka sain liikkeestä lankaa ostaessa. Ohje oli varsin hyvä! Vähän kyllä kritisoin sitä, että voisiko kantatilkussakin korkeuden ilmoittaa kerrosten sijaan senttimetreinä... Ainakin tällaista laiskaa mallitilkun tekijää se helpottaisi :) Kun eihän sitä nyt voi laskea omaan työhön sopivia kierrosmääriä, laskeminen on yliarvostettua... Mutta joka tapauksessa, sukat ovat hienot ja juuri sopivat miehelle! Ja valmistuivat vain päivän myöhässä syntymäpäivään nähden. Noh, ottaen huomioon, että vuosi sitten lahjaksi lupaamani teatteri- ja ravintolareissu meille on vieläkin tekemättä, niin eipä paha. Tavoitteena oli tehdä sukista tosiaankin sopivat, eikä löydät kuten villasukilla monesti on taipumusta. Sukkien vieressä on lanka, josta aloitan lähiaikoina sukat itselleni. Niihin teen tiimalasikantapään ja sädekavennuksen (koulujuttuja siis taas pois alta :) ) Miesten sukkiin lankaa kului muuten vain 75 grammaa! Jossain vaiheessa pelkäsin jo, että lanka loppuu vielä kesken, mutta erittäin riittoisaa oli!

1752000.jpg

Sitten keskeneräisiä. Eilen aloitin välipitsin. Päätinkin tehdä eri mallia kuin mitä viikko sitten kokeilin. Malli oli helppo päätellä kuvasta, koska kyse on ruutu virkkauksesta. Nyt on ehkä kuudesosa tehtynä. Ihan nopeasti tuo kuitenkin eteni, vaikka lanka onkin ohutta (nro. 50, koukku kokoa 1,00).

1752007.jpg

Novita-lehdessä oli tosiaan kivoja malleja. Slipoverin (malli nro 42) toteuttanen kaikista varmimmin. Myös sukat (malli nro 28 ja 29) olivat potentiaalisia joululahjamalleja. Hame (malli nro 40) ja kietaisuliivi (malli nro 69) olivat ihania, mutta varsinkin jälkimmäinen voi olla vartalotyypilleni täysin vääränlainen vaate. Samasta syystä malli nro 71, ihanan vihreä tunikamekko, jäänee toteuttamatta, ellen sitten halua erityisesti näyttää valaalta. Tytön takki (malli nro 57) oli aivan ihana ja tässä jo mietinkin, kelle se sopisi. Harmi ettei samaa ollut aikusiten kokona!

Ja sitten vielä kuva kankaasta, josta pitäisi tehdä kotelomekko tai vastaava. Henkii ihanasti menneitä vuosikymmeniä. Kangas löytyi Kokkolan Halpahallin kangaskaupasta, 6e/m. Verhokangasta, mikä ei ole ennenkään minua hidastanut (verhokankaista löytyy kivoimmat kuosit), mutta tällä kertaa ongelmaksi saattaa käyttömukavuuden kannalta osoittautua se, että kangas ei ole pelkkää puuvillaa. Ja sen tuntee, kangas on nimittäin jopa semmoista pöytäliinavahvuutta. Eli katsotaan, mitä tuosta tulee...

1752003.jpg

Niin, ja meille on muuten tulossa perheenlisäystä! Karvaista sellaista kylläin :) Nämä edelliset lapsukaisethan tulivat vuosi sitten kesä-heinäkuun vaihteessa. Melkeinpä siitä saakka olen potenut kissivauvakuumetta ja tänään päätimme, että kodin meiltä saa pallero, jonka kuvan näkee tästä. Ei vain malttaisi odottaa syys-lokakuuhun!