Lisää sukkia! Seuraavat sukat tein seitsemästä veljeksestä. Ohje oli semmoisesta pienestä vihkosesta, jossa oli vain kyseiselle langalle malleja. Löytyi Linnanmaan Euromarketin lankaosastolta. Seitsemän veljestä on kyllä minun makuun aivan liian paksu sukkalangaksi, mutta etuna oli se, että työ eteni nopeasti. Kauhean käytännölliset näistä palmikkosukista ei ollut tarkoituskaan tulla :) En tiedä, onko veljen tyttökaveri pitänyt niitä jalassa, itse ajattelin, että jos olisin hoikka ja kapeasäärinen, niin nuo voisivat olla kivat hameen kaverina. Sukkia oli kiva tehdä paitsi siksi, että työ eteni nopeasti, myös siksi, että mallissa oli tarpeeksi tapahtumia tylsistymisen estämiseksi (vrt. Huopasesta tehty laukku, puh huijaa...). En ollut palmikkoja tehnyt mihinkään työhön aiemmin, tulipa niitäkin kokeiltua.

1715218.jpg

Valkeat pitsisukat syntyivät avokin nuoremmalle pikkusiskolle. Lankana oli Novitan Kitten Mohair ja ohje sukkiin oli Novitan joulunumerosta marraskuulta 2007. Sukat olivat kivat tehdä ja onpa Rosa pitänyt niitä jalassakin niin paljon, ettei oikeastaan samoiksi sukiksi enää tunnista!

1715220.jpg

Kahdet seuraavat sukat valmistuivat erittäin viime tingassa... Äidille tein tasona kudotut sukat Garnstudion ohjeilla ja ohjeen mukaisella Fabel-langalla. Kuten sanoin, mallitilkut ja mittailut ovat yliarvostettua puuhaa, joten jouduin tekemään näitä sukkia kolme kappaletta. Ensimmäinen oli koko 38/39 ja sehän olikin sitten liian iso. Ei muuta kuin pienemmät koot kehiin. Nyt minulla olisi siis yksi ylimääräinen 38&39 koon sukka, jos joku tarvitsee :) Sukat valmistuivat jouluaattona vähän ennen puolta yötä. Mutta oikeana päivänä kuitenkin! Ohje: http://www.garnstudio.com/lang/fi/visoppskrift.php?d_nr=103&d_id=5

1715222.jpg

Sitten viime joulun viimeiset tuotokset eli pitsisukat, jotka tein "omasta päästä" eli ilman varsinaista ohjetta. Pitsineuleen tosin valitsin kirjasta "400 knitting stiches -- great stitch patterns", jonka annoin itselleni joululahjaksi. Pitsin nimi on Openwork ladders, s. 175. Lankana oli Kitten Mohair ja väri oli aivan ihana! Olen kirjoittanut näistä sukista ohjeenkin tarkoituksena esim. Ullaneuleeseen tarjota, mutten ole jaksanut tarkistaa sitä. Sukat syntyivät auttamattomasti myöhässä jouluaattoon nähden, mutta olivat valmiina, kun annoimme Kokkolassa miehen toiselle siskolle lahjat eli ajoissa olivat valmiit :)

1715228.jpg

Näitäpä siis tuli väsäiltyä. Lisäksi tein Ullaneuleen ohjeilla Legs-pupuja muutaman kappaleen. Niistä ei vain ole mitään onnistunutta kuvaa. Niin, ja kaverin koiralle on tuolla käsityökopassa melkein valmis viitta, joka oli tarkoitus antaa joululahjaksi viime jouluna, mutta tuleehan niitä jouluja vielä :)