Vaikka blogipäivityksiä ei ole tullutkaan, on neula sauhunnut joka ilta sen verran, mitä aikaa on ollut. 

Tiistaina työn alle pääsi Tralalan maatuskat eli poupées russe. Pistelin yhden yli floballe ja tarkoitus olisi tehdä tästä pinkeep. Keskiviikon aloitus oli bodyn koristaminen ristipistokuviolla. Vähän epäilyttää, mitä tästä tulee. Silitin tukikankaan bodyn nurjalle puolelle, ettei bodyn neulos lähtisi purkaantumaan. Vaikka työ on pieni, pistely on aika hidasta, sillä täytyy varoa, ettei pistele samalla myös takakappaletta pistoihin kiinni. Ja onhan se raskaampi pistellä, kun ei ole kankaassa reikiä valmiina ja tukikangaskin vielä. Tällä itse asiassa onkin ensimmäisenä deadline, sillä se on menossa lahjaksi arviolta helmikuun aikana. Eli täytyy nyt koittaa innostua tästäkin :) Torstaina alulle pääsi ensimmäinen biscornuni eli sudenkorentomalli. Tähän valitsen langat varastostani soveltaen ja pohjakankaana on taivaansininen pellava 30ct.

Eilen aloitin Tralalan enkelitytön eli Un ange passe.... Eilen tuli myös viimeisetkin töihin tarvittavat langat Violariumista. Nyt en ollut ollut ihan ajantasalla värien suhteen. Olin katsonut mallin mukana olevasta kuvasta, että päävärinä olisi jokin vaaleansinisen tai siniharmaa sävy. Kuva mallista löytyy tästä aiemmasta postauksesta. Atalien Etain-sävyä ohjeen mukaisesti tilasin ja kun se tuli, niin se olikin ihan harmaa. Hmh, olin niin sieluni silmin asennoitunut jo siihen vaaleansiniharmaaseen, että en nyt oikein tiedä, onko tämä värisävy hyvä. Nyt kun katson tuota valmistajan mallikuvaa, niin ihan selvältä harmaalta tuo väri näyttää, mistähän olin sen vaaleansinisen vetänyt :) Ainakin pohjakangas (luonnonvärinen pellava 30ct) tuntuu vähän liian ruskealta siihen harmaaseen nähden, mutta ei ollut nyt oikein vaihtoehtojakaan. Täytyy katsoa, miltä tuo harmaa pisteltynä näyttää ja tehdä tuomio vasta sen jälkeen. Paljonhan saa tietysti myös viimeistelyllä aikaan ja tähänhän olin ajatellut ympärille jotakin hirsimökkityylistä tilkkuilua ja tyynyä.

Tänään alulle pääsikin työ, joka ei ollut alunperin edes aloituslistallani. Näin tämän Neula ja Lankaa -blogin Sarin hassuttelualoituksena ja sain Sarilta mallin myös itselleni, ilmaismallista kun on kyse. Tämä pudotti DMC:n vihkosen sydämen pois aloituksista, mutta pidetään se mielessä vastaisuuden varalta :) Sovellan malliin värit omista langoistani. Tästä on tarkoitus tehdä jonkinlainen kirjomuksen mukanakuljettamiseen tarkoitutte suojakuori tai -kansio tai jokin. Sopiva vuorikangaskin on plakkarissa, tosin siitä piti tehdä liivimekko Piikalle, mutta onhan sillä noita mekkoja ;) Malli on siis Brooke's Bookin freebie Stitchie Witchie ja Violariumista hankittu violetti 30ct pellava (ihanan värinen)!

Siinäpä sitä onkin tekemistä sitten loppuvuodeksi! Tämän aloituksen jälkeen pitäisi tarttua erityisesti bodyyn ja Orchid Kittyyn, joilla on deadlinet ennen kesää. Jospa nämä monet aloitukset alentaisivat kynnystä tehdä illalla edes muutaman piston - kyllä ne siitä etenevät. Syksyllä taisin olla sen verran väsynyt iltaisin, että en kauheasti jaksanutkaan tehdä ennen kuin joulukuussa viimein, kiitos Lennun jouluvaihdon, niin oli pakko aloittaa ja samalla koukutuin. Nyt kun olisi vielä niin järjestelmällinen, että pistäisi jokaisen työn omaan minigrip-pussiinsa tuohon televisiotason laatikostoon.

Sitten kysymys kestovaippojen ystäville: mikä voi olla ongelmana kun tähän saakka hyvin palvelleet taskuvaipat yhtäkkiä nyt tammikuun alussa alkoivatkin vuotaa haaruksista? Malli noissa omissa vaipoissani on aika lähelle Bumgeniuksen vaipan mallia. Nyt tammikuun alussa meillä on ollut päiviä, että jopa kolmet sukkahousut ovat kastuneet eli ei nyt oikein asiaansa aja. Imuna on taittoimu (6-8 kangaskerrosta) ja siinä päällä mikrofroteeimu ja kun vaipan ottaa pois, eivät imut ole kastuneet läpeensä, vaikka joskus aiemmin ne saattoivat olla viimeiseen neliösenttimetriin saakka märkiä ja silti vaippa oli pitänyt. Harmittaa tosi paljon, kun ensimmäinen kestoiluvuosi meni niin hyvin ja nyt tulee takapakkia. Ja monet uudet kokeilut pakkaavat olemaan kalliita ja työssäkäyvällä äidillä ei ole aikaakaan metsästellä uusia vaippoja jne. Vinkkejä otetaan vastaan :)