Ihana pääsiäisloma alkaa vedellä viimeisiään ja huomenna pitäisi jo suunnata katse kohti työmaata. Kevät on edennyt jo siinä määrin, että tämäkin vain asfaltilla pyörän renkaitaan kuluttava pääsee kohta satulan selkään, jee!

Pääsiäisen edennyt on lähinnä kirjontatöitä. Olen totaalisen koukussa ristipistoihin, mikä tietysti verottaa neuleita, joita niitäkin on kyllä useampia kesken, edelleen. Mutta nyt siihen valmistuneeseen, eli huoneentauluun:

1239640015_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Siinä se nyt on! Minusta siitä tuli kyllä todella kaunis :) Hivenen olen kyllä pettynyt tuohon pakkaukseen. Ohjeessa oli muutamia virheitä kankaalle painettuihin merkintöihin verrattuna. Lisäksi värit olivat todella hämärät. Ostin itse tuon kaikista vaaleimman roosan, sillä pakkauksen oma vaalein roosa oli lähes samanvärinen kuin toiseksi vaalein. Ärsyttävää. Sitten nuo vihreän ja harmaan eri sävyt olivat kyllä sellaisia, että olin itse värien nimityksistä vahvasti eriä mieltä. Millään numeroilla värejä ei tietenkään ollut merkitty, eikä vyötteitäkään ollut, joten omalla tulkinnalla piti erottaa kahdesta melkein saman värisestä, kumpi nyt onkaan vihreä ja kumpi harmaa. Tässä vielä tarkempi kuva kukkakuvioista:

1239640036_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Opin työtä tehdessäni solmupiston ja taitojen etenemisen näkee kyllä. Ensin pistein tuon alimman kukan ja hermohan siinä meni. Jätin sitten nuo kaksi muuta kukkaa myöhemmäksi ja niissä tajusin, miten se solmupisto pitää tehdä. En kuitenkaan jaksanut purkaa alemman kukan solmuja, vaan saavat olla. Ei kait sitä kaueampaa erota... :)

Tämä taulu on menossa lahjaksi eli seuraavaksi se pitäisi silittää ja viedä kehystettäväksi. Jään jännityksellä odottamaan, sopiiko se saajien makuun ollenkaan, vähän jännitysmomenttihan tuollainen lahja aina on.

Kun pistelyn makuun pääsin, aloitin salaisen työn, josta paljastan tämän hetkisen tilanteen. Voitte sitten arvailla, mitä työ tulee esittämään :)

1239640061_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Yksi sellainen virhe tuossa on jo tullut, että piti vähän piirrosta muokkailla. Kauhean tarkkana noissa ristipistoissa näköjään pitää olla. Olen toki muitakin virheitä tehnyt, mutta ne olen huomannut ajoissa, jolloin purkaminen on ollut helppoa. Mutta miten purat, kun olet jo päätellyt langat ja aloittanut jo ihan toisen kohdan, etkä oikeastaan edes tiedä enää, mistä purkaminen pitäisi aloittaa... Siispä koin helpommaksi ottaa kynän käteen ja muokata ohjetta ;)

Tällä viikolla voisin viimein päätellä nuo vastikään valmistuneet neuleet, jotta saisin kuvattua nekin.